Hava Durumu

Hasta taşıyan pilot zamana karşı yarıştı

İçerisinde 1'i ağır 2 hastanın bulunduğu ambulans uçak pilotu ile kule arasındaki zamana karşı yarış görüşme kayıtlarına yansıdı. Kayıtlarda pilot, 'İnmek zorundayız. İki tane hastamız var, acil lütfen. Rica ediyorum lütfen bir tanesi çok acil" anonsunu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2016 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2016 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hasta taşıyan pilot zamana karşı yarıştı

Atatürk Havalimanı'nda, içerisinde 1'i ağır 2 yolcusu bulunan ambulans uçağın pilotu ile kule arasındaki görüşme kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlar havalimanındaki yoğun trafiğin yanı sıra ambulans uçak pilotlarının zamana karşı yarışı bir kez daha gözler önüne serildi. Uçağında bulunan yaralıları zamanında hastaneye yetiştirmek için yoğun çaba harcayan pilot, Atatürk Havalimanı Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçti. Pilot, hastaların bir an önce hastaneye yetişmesi için beklememek adına biri acil iki hastası olduğu bilgisini verdi ve o saatlerde uçakların kalkışı için tahsis edilen piste inmek istedi.

PİLOT VE KULE GÖREVLİSİNİN GÖRÜYMESİ KAYITLARA YANSIDI
Öte yandan, pilot ile kule görevlileri arasında yaşanan bilgilendirme trafiği an be an kayıtlara da yansıdı. Pilot, "Efendim koordine kurar mısınız? 35'e(o andaki kalkış pisti) inmek zorundayız. İki tane hastamız var. Acil lütfen, Rica ediyorum lütfen bir tanesi çok acil" bilgisini verdi. Uyarı üzerine uçuş trafiğini düzenleyen kontrolör, inişte olan uçağın beklememesi için o saatlerde sadece kalkış için tahsis edilen piste uçağın inmesini sağladı. Ardından her iki hasta aprondan alınarak hastaneye götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.