Hava Durumu

Öğrenciler ve çevik kuvvet arasında arbede yaşandı

Eskişehir Anadolu Üniversitesinde 6 Kasım'da yapılacak eylem için asılan afişlerden dolayı öğrencilerle, çevik kuvvet ve özel güvenlikçiler arasında arbede yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Öğrenciler ve çevik kuvvet arasında arbede yaşandı

Yunus Emre yerleşkesinde bulunan yemekhane önünde toplanan bir grup öğrenci 6 Kasım'da yapılması planlanan eylem için afiş astı. Afişlerin kaldırmasını isteyen özel güvenlikçiler ile öğrenciler arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Arbede yemekhane içinde de devam edince özel güvenlikçiler öğrencileri sandalyeyle dışarı kovaladı.

Bu sırada olayların büyümesi üzerine üniversite içine çevik kuvvet ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) girdi. Polis ekipleri öğrencileri bir süre afişleri sökmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı ancak girişimler sonuçsuz kalınca bu sefer öğrenciler ile çevik kuvvet ekipleri arasında gerginlik yaşandı. İlk olarak yemekhane içine giren çevik kuvvet ardından yemekhane dışına çıkan öğrencilere müdahale ederek dağılmalarını sağladı. Dağılan öğrenciler bir süre sonra yeniden yemekhane önünde toplanarak, kaldırılan afişlerin yerine yenilerini astı.
Üniversite içinde gerginlik devam ediyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.