Hava Durumu

Yıllar sonra şehit kardeşleriyle buluştular

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şehit kardeşlerinin 40 yıllık hayalini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2015 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıllar sonra şehit kardeşleriyle buluştular

Kıbrıs'ta 1975 yılında şehit olan Salih Altun'un kız kardeşleri Yeternaz Gücüyeter ve Mecbure Yonak, yıllardır çok istemelerine rağmen, maddi imkânsızlıklardan dolayı bir türlü şehit ağabeylerinin kabrini ziyaret edememişti. Kardeşlerin hayalini Yıldırım Belediyesi gerçeğe dönüştürdü.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehidimizin emaneti olarak gördüğümüz abalarımızın bu isteğini duyunca hemen harekete geçtik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki makamlarla yaptığımız görüşmeler sonrası Mecbure ve Yeternaz hanımları Kıbrıs'a gönderdik. Böyle anlamlı bir buluşmaya vesile olduğumuz ve şehidimizin ruhunu şad ettiğimiz için mutluyuz" dedi.

Kıbrıs'ta şehit olan ağabeylerinin mezarını ilk kez ziyaret ettikleri için tarifsiz bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Yeternaz Gücüyeter, "Ağabeyimizin mezarını bir kez de olsa görebilmek için başvurmadığımız yer kalmadı. En sonunda Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali bize yardımcı oldu da gidip ziyaret edebildik. Şehidimizin mezarı başında dua etmenin mutluluğunu yaşadık. Bize bu imkanı sağlayan Başkan İsmail Hakkı Edebali'den Allah razı olsun" diye konuştu.

Mecbure Yonak ise ağabeyi ile 40 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını dile getirerek, "Oraya gittiğimizde çok heyecanlandık. Şehit ağabeyim canlıymış, sanki bizimle birlikteymiş gibi hissettik. Bize bu fırsatı sağlayan başkanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeternaz Gücüyeter ve Mecbure Yonak kardeşler, ziyaret sonunda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye şehit ağabeylerinin kabrinden aldıkları toprağı hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.