Hava Durumu

Rusya uçağını bilerek feda mı etti?

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı General Ahmed Berri, Rusya'nın S400'lerin tepki çekmemesi için düşürülen uçağı bilerek feda ettiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2016 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya uçağını bilerek feda mı etti?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in"Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte çalışıyoruz"açıklamalarına ÖSO Genelkurmay Başkanı General Ahmed Berri'den cevap geldi.

Yeni Şafak'a özel açıklamalar yapan Berri,"Rusya, 4 yıldır katil rejimi destekliyor ve 2 Ekim'den bu yana Ruslar ile tek temasımız bombalanan yüzlerce mevzimiz ve öldürülen binlerce insanımızdan ibaret" dedi. Rusya'nın ancak devrime ihanet edecek isim ve gruplarla işbirliği yapabileceğini söyleyen Berri, kendi içlerinden hiç kimsenin direnişe ihanet etmeyeceğini ve düşmanla işbirliği yapmayacağını, Putin'in bu yönde beyanlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

KASITLI OLARAK YAPTI

Türkiye tarafından hava sahası ihlali nedeni ile düşürülen uçağın, Rusyatarafından kasıtlı olarak feda edildiğini söyleyen Berri, bu yönde güvenilir istihbarat bilgilerine sahip olduklarını açıkladı.

Rusya'nın elinde bulunan en güçlü hava savunma araçlarından S400 füzelerini Suriye'de gizlice kurduğunu, uluslararası camiadan gelebilecek muhtemel tepkilerden çekindiği için Rusların böyle provokatif bir yola başvurduğunu ifade eden Berri, "Uçağın düşmesinden 2 gün sonra S400'lerin aktive edildiğini duyurdular oysa bu sistemin kurulumu en az 3 hafta gerektirir her şey kirli bir oyundan ibaret" ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRME ŞANSI YOK

"Ruslar Suriye'ye büyük güç olduğunu göstermek için girdi, Akdeniz kıyısında bulunan üslerini emniyete almak için Esed rejiminin kalması gerekiyor, bütün çabası bunun için" diyen Berri'ye göre Rusların Suriye'de askeri varlığını çok fazla sürdürme şansı yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.