Hava Durumu

Türk jetine Ege'de Yunan tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden iki F-16 uçağına, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından 40 saniye süreyle kilit atılarak tacizde bulunulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türk jetine Ege'de Yunan tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, bir Deniz Karakol Uçağı Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında, NATO Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek keşif gözetleme uçuşu icra etti. Karadeniz Uyumu Harekatı'nda görevli bir denizaltı Orta Karadeniz'de, Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli bir denizaltı Doğu Akdeniz'de, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Büyükada ise Lübnan açıklarında karakol icra etti. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 48 geminin seyir icra ettiği belirtildi.

EGE'DE YUNAN TACİZİ
Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden iki adet F-16 uçağına 40 saniye süre ile kilit atılarak tacizde bulunuldu. TSK unsuları tarafından gerekli reaksiyonun gösterildiği bildirildi.
8 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan görevlendirilen bir uçak ile Konya Selçuk Üniversitesi Hastanesi'ndeki bir donörden, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan bir hastaya organ nakli yapılması sağlandı.

MOBİL RADARLA MÜLTECİ KONTROLÜ
İki adet Sahil Güvenlik Korveti ile Ege'de keşif gözetleme görevi icra edildi. Üç adet bot ve bir adet "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi yürütüldüğü bildirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.