Hava Durumu

Ortodoks kültür merkezi açıldı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya'nın Alanya ilçesinde Ortodoks Kültür Merkezi'nin açılışına katılarak ayin düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2015 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ortodoks kültür merkezi açıldı

Mahmutlar Mahallesi'ndeki açılışı gerçekleşen Ortodoks Kültür Merkezi ve merkezin içerisinde hizmet verecek olan Meryem Ana Kilisesi'nin açılış töreni sabah düzenlenen ayin ile başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açılış töreninde bölgeyi çok sayıda jandarma ve emniyet görevlisinin yanı sıra, Ankara'dan Jandarma Özel Harekat askerleri korudu. Ayine farklı ülkelerden papazlar ile Türkiye'nin farklı kentlerinden Ortodokslar katıldı. Ayinde çeşitli dualar ve ilahiler okunurken Ortodoks Kültür Merkezi'nde görev alacak din görevlisi de yapılan ritüelle kutsandı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı törende ayin 3 saat sürdü.

Ayinin ardından Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in katılımıyla açılış töreni gerçekleşti. Tören Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ve din görevlileri ile davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Burada konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuşmasına Paris'te yaşanan terör olaylarını kınayarak başladı. İlçede bir çok milletten vatandaşın yerleşik olarak yaşadığına dikkat çeken Yücel, Alanya'ya Ortodokslar adına yapılan merkezden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Belediye başkanının ardından kürsüye davet edilen Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise, farklı kültürlerden, dinlerden, inanışlardan insanların bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Alanya'da 78 ayrı milletten insanların huzur ve barış içerisinde yaşadığını belirten Kaymakam Tanrıseven, "Bizler de bu insanların güveni için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Açılışını yaptığımız bu kültür merkezinin herkese örnek olmasını istiyorum. Bugün Türkiye sadece komşularıyla değil bütün dünya ile iyi ilişkiler yürütmeyi ilke edinmiştir. Sizlerin buraya gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Herkesin kendi kültürlerini ve dinlerini yaşaması için bu merkez çok önemli. Herkesi kucaklamaya, barış içerisinde yaşamaya hazırız" dedi.

Son olarak konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos ise şunları söyledi:
"Alanya'daki Ortodokslar'a hizmet edecek yeni Meryem Ana Kilisesi ve Ortodoks Kültür Merkezi'nin açılışında enerji ve sebatıyla gençlere taş çıkaran Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ile Rus ve Ortodoks cemaatin gayretleriyle bugün ortaya çıkmıştır. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu güzel kilise ve kültür merkezinden sonsuza dek barış ve esenlik bağlarının göğe yükselmesini dileriz. Aziz Georgios, Alanyalı Ortodokslar için her zaman önemli olmuştur ve Alanyalılar onun şefaati ve yardımı için dua etmiştir. Mübadele sonra Ortodoks nüfuzundan mahrum kalan Alanya bugün Rus ve Ukraynalı Ortodoksların varlığıyla yeniden canlanmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.