Hava Durumu

Bu oyunlara gelmeyeceğiz!

Cizre'de yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarının tamamen yalan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5-6 ambulansın bekletildiğini söyledi. HDP'li vekillerin açlık grevini de eleştiren Erdoğan, "Bu oyunlara asla gelmeyiz. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar, orada taşeron gibi hareket ediyorlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bu oyunlara gelmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ertuğrul Tekke Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cizre'de yaralılara ambulans gönderilmediği iddiasını değerlendiren Erdoğan, "Bunların hepsi yalan. Bir kere orada sürekli olarak ambulans var ve dün zaten bakanımız da açıkladı. Açıkladığı andaki sayılar, 5-6 ambulans orada bekletiliyor. Güvenli bölgeye ambulansların girmesi söz konusu değil. Yaralını al, ambulansların olduğu bölgeye getir'. Kendilerine söyleniyor. Söylendiği halde bunlar, bunu yapmıyor. Yapmadıkları gibi hatta Meclis'te bile biliyorsunuz telefonla bir konferans yapmaya çalıştılar" dedi.

BU DAVRANIŞLAR İDEOLOJİK

Bu boyutların tümünün ideolojik olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu ideolojik yaklaşımla da o ambulansları ateş menziline sokup, oradaki ambulans şoförünü olsun, doktoru olsun, yanındaki hemşireyi olsun ölümle karşı karşıya bırakmaktır. Şimdi orada belli mesafedeki 600 ile 1000 metre arasında bir mesafede bunlara bu anonslar yapılıyor. 'Alın yaralıları, getirin güvenli bölgeye ve biz buradan hemen onları hastaneye götürelim' deniyor.

KASITLI GÖTÜRMÜYORLAR

Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Ateş menziline ambulansları sokup, orada ambulanslara karşı, kendilerine göre orada bir üstünlük temin etmek... Dertleri bu. Tabii ki orada da ilgili arkadaşlar gerekli tedbiri almak durumundalar. Ona göre onlar da o tedbirle bu işi yürütüyorlar. İşin aslı bu."

İŞ TAM TERSİNE DÖNDÜ

HDP'li milletvekillerinin açlık grevine ilişkin bir soruyu da Erdoğan, şöyle yanıtladı:
"Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi yapabilirler, şunu da yapabilirler, bunu da yapabilirler. Bunların yeri parlamentodur. Bunların gelmesi gereken yer parlamentodur. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Terör örgütünün şu anda bunlar tamamıyla orada taşeronu gibi adeta hareket ediyorlar. İş tam tersine dönmüş vaziyette.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.