Hava Durumu

Uludağ işletmecilerinin yüzleri gülüyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Bursa Uludağ'da geçen cumartesi günü başlayan kar yağışı yeni sezon öncesi işletmecilerin yüzünü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2015 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Uludağ işletmecilerinin yüzleri gülüyor

Şu anda yaklaşık 10 santim kar kalınlığının olduğu oteller bölgesinde işletmeciler yerli turistler başta olmak üzere Arap turistlere günübirlik hizmet veriyor. Ayın 10'undan itibaren peyder pey açılacak otellerde son tadilatlar yapılıyor.

DOLULUK ORANI YÜZDE 45'LERDE

Karinna Hotel Teknik Müdürü Nuri Cangül, bu sene iyi bir sezon beklediklerini vurgulayarak, "11 Aralık itibari ile sezonu açıyoruz. Bu sene otelimizde genel bir yenileme ile sezona giriyoruz. Bu sezon bol kazanç bekliyoruz. İlk kar düştü şekil güzel gözüküyor." dedi. Yılbaşı rezervasyonlarının 20 gün önceden başladığını anlatan Cangül, "Şu anda yüzde 45'lere yaklaşmış durumdayız. İlerleyen günlerde ise yüzde 100'lere ulaşmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Grand Yazıcı Hotel Genel Müdürü Murat Sevinç de bu sezona şanslı başladıklarını ifade ederek, "Kar yağışı ile birlikte iyi bir başlangıç yapıyoruz. İnşallah 18 Aralık'ta açacağımız tesisimizde yenilediğimiz odalarımızda misafirlerimizi çok güzel ağırlamayı planlıyoruz. Bu sezon yoğun olacağını tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Sevinç, yılbaşında yapacakları organizasyonla da yoğun bir sezon beklediklerini vurgulayarak, "Şu anda yoğun bir rezervasyon alıyoruz. Misafirlerimizden de beklentimiz en kısa zamanda planladıkları tatil rezervasyonlarını yapmaları." şeklinde sözlerini tamamladı.

"İYİ BİR SEZON BEKLİYORUZ"

Uludağ'da atari kiralayan esnaflardan Metin Yaşar, sezonun iki haftaya kadar tamamen açılacağını belirterek, "Şu andan itibaren işlerimiz yoluna girdi. Bu sezon kar yağışı çok yoğun bekleniyor. Kar yağışı olursa iş de olur bizim için. Genellikle şu anda Arap turistler, Malezyalı turistler, yerli müşterilerimiz, İstanbul'dan hafta sonu yoğun gelenler oluyor." dedi.

Uludağ'da yabancı turistlere tercümanlık yapan Muhammet Nasır, henüz sezonun tam başlamamasına rağmen memnun olduklarını belirterek, "Henüz iki hafta var sezonun açılmasına. Şu anda yerli turistlerin yanı sıra Araplar ve Amerika'dan gelen turistler var." şeklinde bilgi verdi.

Kar motoru esnafından Ali Haydar Erdoğan, sezonu başlatmak için son hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, "Ben de bu kış sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Sonuçta biz de burada esnafız, dört gözle bekliyoruz, bir an önce sezon açılsın. İyi bir sezon bekliyoruz. Zaten Araplar artık Uludağ'a biraz daha rağbet ediyor. Ayrıca İstanbul müşterisi de olmak üzere iyi bir sezon ümit ediyoruz." dedi. 
Erdoğan, yerde şu anda yaklaşık 10 santim kar olduğunu, otellerin sezonu açmasının Aralık ayının 20'sini bulabileceğini sözlerine ekledi.

Esnaflardan Bayram Deniz, Uludağ'a kar yağışı ile sezona iyi başladıklarını belirterek, önümüzdeki haftalarda da yağması halinde kayak sezonunun başlayacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.