Hava Durumu

Mersinli hackera rekor ceza!

Mersinli Onur Kopçak, bilişim suçu işlemekten toplam 334 yıllık tarihin en ağır cezasına mahkum oldu. 26 yaşındaki genç, yürürlükteki kanun maddelerinden hareketle bir çözüm üretilemeyeceğine inandığı için kararı temyiz etmediğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mersinli hackera rekor ceza!

Edinilen bilgiye göre, 2013 yılında Onur Kopçak'ın da aralarında bulunduğu 11 genç, bankaların internet sitelerinin benzerlerini yapıp, birçok müşterinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdi. Olayı fark ederek kredi kartı bilgilerinin kopyalandığını anlayan 43 kişinin bankaya şikayetçi olması üzerine çalışma yapan polis, Onur Kopçak ve suç ortaklarını yakaladı. Kopçak ve arkadaşları hakkında Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 49 ayrı dava açıldı. Kopkaç aynı yıl toplam 199 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Osmaniye Cezaevi'nde yatan Onur Kopçak hakkında, aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı iddiası ile Mersin 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan başka bir davada ise 11 ayrı vatandaşın kart bilgilerini bilişim yolu ile ele geçirip, dolandırıcılara kullandırttığı iddiası ile toplam 135 yıl hapis cezası verildi.
Askerliğini de yapmadığı öğrenilen Onur Kopçak, bilişim suçlarından toplam 334 yıl 7 ay 10 günlük hapse mahkum oldu.

Yattığı Osmaniye Cezaevi'nden mahkemeye mektup gönderen Onur Kopçak'ın, "Astronomik hapis cezalarıyla amaçlanılan kazanımın ne olduğu muammadır. Kararı hiçbir şekilde hak etmedim. Yürürlükteki kanun maddelerinden hareketle bir çözüm üretilemeyeceğine inandığım için kararı temyiz etmiyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.