Hava Durumu

O yolculuktan geriye çöpler kaldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinde kaçak göçmenlerin geçiş noktalarında çöp dağları oluştu. Kaçakların arkalarından bıraktıkları eşyalar sahillerde yığınlar halinde duruyor. Ayvacık'ın koyları, biberonlardan bebek mamalarına, pasaportlardan giysilere kadar çeşitli atıklarla dolu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2015 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
O yolculuktan geriye çöpler kaldı

Yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen kaçak göçmenlerin en sık kullandıkları güzergah Çanakkale'nin Ayvacık sahilleri. Midilli adasının sadece 5 mil mesafede olduğu bölgede sürekli bir hareketlilik söz konusu. Zaman zaman bölgede konaklama da yapan kaçaklar, sahile çıkan ormanların içinde adeta küçük kasabalar inşa etmiş. Kartondan evler, battaniyeler diğer hayati malzemeler dikkati çekiyor. Ancak buralara atılan yiyecek artıkları, kirli giysiler, diğer malzemeler artık rahatsız edici boyuta ulaştı. Atıklar arasında bebek mamaları, biberonlar, kimlik, pasaport, vize kağıtları bile bulunuyor. Şişme botlar, bot şişirmede kullanılan pompalar ve elbiseler en çok rastlanan çöpler arasında. 

50-60 kişi bir botla kaçmaya çalıştığı için kaçaklar fazla eşyalarını yanlarına alamayıp sahile bırakıyor. Sürekli göç hareketinin yaşandığı bölge artık çöpten geçilmiyor. Bölgede zeytinlikleri olan vatandaşlar bundan rahatsız. Bölgede sürekli bir göç faaliyeti olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Arazileri işgal ediyorlar. 3-4 aydır her gün 20-30 bot geçiyor. Sivrice'den Assos sahillerine kadar her taraf faaliyette. Eskiden kadınlarımız kendileri gelip giderdi. Artık eskisi gibi değil. Kimseye bir zararları yok, ama insan yine de çekiniyor" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.