Hava Durumu

Hollande'den savaş sinyali!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te yaşanan kanlı saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2015 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hollande'den savaş sinyali!

Paris'te farklı noktalara düzenlenen terör saldırısının ardından Fransa'da 3 günlük yas ilan edildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki güvenliğin en üst düzeye yüksek seviyeye yükseltildiğini aktardı. Hollande, saldırıda 127 kişinin hayatını kaybettiğini ve 180'den fazla kişinin de yaralandığını ifade ederek, saldırının sorumlusunun ise terör örgütü IŞİD olduğunu kaydetti. Hollanda saldırının 8 kişi saldırgan tarafından planlı ve organize bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getirerek, pazartesi günü Parlamentonun Pazartesi günü olağanüstü toplantı olarak toplanacağını bildirdi.

Saldırganlar Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan La Belle Equipe binasına, Le Carillon adlı bara, La Petit Caöbodge adlı restorana, La Casa Nostra adlı restorana, Fransa Stadyumu, Bataclan Konser Salonu'na maskeli saldırganlar tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlenmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.