Hava Durumu

Perde aralanıyor! Kaza mı cinayet mi?

Bursa'da, geçen 18 Haziran'da sabah işe gitmek üzere otobüs durağında beklerken, geri manevra yapan servis aracının altında kalarak yaşamını yitiren 33 yaşındaki Hakan Bozkurt'un öldüğü yerde mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Perde aralanıyor! Kaza mı cinayet mi?

Saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedilen Bozkurt'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sürücü E.Ş.'nin suçlu olup olmadığı, keşif sonucunda belirlenecek. Hakan Bozkurt'un babası Şevket Bozkurt, "Oğlumun ölümünde şüpheler var, bu olay bir kaza değil cinayettir" dedi.

İnternette tanışan ve tanıştıktan 3 ay sonra birlikteliklerini evlilikle noktalayan Hakan Bozkurt, geçen 18 Haziran günü sabah saat 06.30'da hamile  eşi Nagihan Topal Bozkurt ile birlikte Tuna Mahallesi'nde evlerinden işe gitmek için yola çıktı. Beşyol kavşağına gelen çift, işlerine gitmek için ayrılırken birbirlerini öptü. Otobüs durağında bekleyen Hakan Bozkurt'un önünde duran servis minibüsü şoförü, adres sorduktan sonra hareket ederek yanından ayrıldı. Bu sırada belediye otobüsünün geldiğini gören Hakan Bozkurt, yola doğru çıktığı sırada servis minibüs sürücüsü E.Ş. geri geri gelerek Hakan Bozkurt'a çarpıp yaklaşık 10 metre sürükledi. Ağır yaralanan Hakan Bozkurt, kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi'nde 4 gün sonra yaşamını yitirdi.

Kazanın ardından gözaltına alınan minibüs sürücüsü E.Ş., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bursa Asliye Ceza Mahkemesi'nde sürücü E.Ş. hakkında dava açıldı. Hakan Bozkurt'un babası Şevket Bozkurt, "Oğlumun ölümünde şüpheler var, bu olay bir kaza değil cinayettir" diyerek sürücünün serbest bırakılmasına itiraz ederek olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise kaza günü bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri izleyip, olay yerinde keşif yaptı.

Oğlu Hakan Bozkurt'un ölümünde şüpheler olduğunu belirten 7 çocuk babası 56 yaşındaki Şevket Bozkurt, "Oğlum gelinimle vedalaştıktan sonra, otobüs durağına gidiyor. Orada beklerken bir servis minibüsü yanında duruyor ve sürücü adres sorarken, 'Sen Hakan mısın?' demiş. Oğlum, servis minibüsü yanından ayrıldıktan sonra şehir merkezine gelmekte bulunan belediye otobüsünü görünce binmek için yola çıkıyor. Bu sırada kendisine adres soran minibüs şoförü E.Ş. tek yön olan yolda geri geri gelerek oğluma çarpıp yaklaşık 10 metre sürükledikten sonra duruyor. Gelinim ise yoğun trafiğin bulunduğu çift yönlü yoldan 12 saniyede olay yerine geldiği kamera görüntüsünde belli oluyor. Bunu da aklım almıyor. Olay sırasında panik bile yaşamayan sürücü olaydan sonra adli makamlarca serbest bırakıldı. Elini kolunu sallaya salmaya sokakta geziyor. Oğlumun ölümden şüphe duyuruyorum. Adaletin tecelli etmesi için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. İçim hala yanıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.