Hava Durumu

Konu mülteciler olunca Almanların kafası zehir gibi çalışıyor

Alman Göç ve Mülteciler Federal Ofisi, ülkeye giriş yapan binlerce sığınmacı ve göçmenin biyometrik kaydının yapılmasını sağlayan farklı bir parmak izi tarayıcısını uygulamaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Konu mülteciler olunca Almanların kafası zehir gibi çalışıyor
Ekonomik zorluk yaşayan, siyasi iktidarsızlık içinde olan ülkelerden Avrupa ülkelerine yaşanan mülteci akınının ardından AB üyesi devletler de mültecilere yönelik işlemlerin yapılması, mültecilerin korunması ve yerleştirilmesi sürecinde çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Göçmenlere dair işlemin yapılmasındaki ilk aşama olan güvenli bir kimliğin oluşturulması parmak izinin alınmasıyla yapılmaktadır. Ancak bazı kişilerin sahte kimlik belgeleriyle ülkelere giriş yapmasının ardından yeni uygulama gündeme geldi. Alman Göç ve Mülteciler Federal Ofisi, ülkeye giriş yapan binlerce kişinin biyometrik kaydının yapılmasını sağlayan Crossmatch Guardian parmak izi tarayıcısını uygulamaya koydu.
Alman Göç ve Mülteciler Federal Ofisi, bugüne kadar mültecilerin parmak izinin alındığı ve iltica uygulamalarının kullanılmakta olduğu çok sayıda alan ofislerinde kullanılmakta olan binden fazla cihaz aldı.
 
PARİS SALDIRILARI DA BAHANESİ OLDU
 
Crossmatch CEO'su Richard Agostinelli, konuyla ilgili olarak, "Mevcut Avrupa mülteci krizi ve en son yaşanan Paris saldırıları, bağımsız sınırlara giriş yapanların kimliklerinin doğrulanması ihtiyacını gündeme getirmiştir. Ulusal güvenlik taraması ve yardım idare uygulamalarını destekleyen güvenilir ve hızlı yakalama kaydı ve doğrulama çözümlerin sağlanmasında uzun bir geçmişe sahibiz" dedi.
ABD vizesi için başvuruda bulunan yabancı uyruklu kişiler için ve ABD ziyaret programının bir parçası olacak şekilde havaalanı girişlerinde Birleşik Devletlere giriş yapabilmek amacıyla uygulanan işlemleri de içerecek şekilde önemli kimlik yönetimi uygulamalarının desteklenebilmesi amacıyla 2006 yılından itibaren 80 binden fazla Guardian cihazı kullanılmaya başlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.