Hava Durumu

Suriye karışıklığının bedelini en çok onlar ödüyorlar

Suriye'de yaşanan savaş ve iç karışıklığın faturasını en ağır anneler ödüyor. Zaman zaman bulundukları bölgelerdeki yöneticilere giden annelerin istekleri soğuk kış gününde adeta insanın içini acıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2015 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Suriye karışıklığının bedelini en çok onlar ödüyorlar

Suriye'den Türkiye'ye sığınan binlerce kadın bir yanda annelik duygusu diğer yanda gelecek duygusu arasında adeta ezilip kalırken, büyük umutlarla denizden kaçak yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen onlarca anne kaybettikleri çocuklarının cansız bedenine bile kavuşamamanın ızdırabını yaşıyor.

Zaman zaman bulundukları bölgelerdeki yöneticilere giden annelerin istekleri soğuk kış gününde adeta insanın içini acıtıyor. Çocuklarını deniz ortasında kaybeden pek çok anne çocuklarını canlı kavuşma ümidini kaybedince bari cenazeleri bulunsun diye yalvarıyor.

Avrupa ülkelerine gitme ümidiyle Kuşadası sahilinden açıldıkları tekne ile Yunanistan'a geçmek isteyen Suriyeli Ailelerden çocuklarını deniz ortasında kaybeden anne Cihan Cemil bunlardan biri. Geçen ay deniz ortasında çocuklarını kaybeden anne diğer Suriyeli anneler gibi bir yandan evlat acısı yaşarken diğer yandan kaybettikleri çocuklarının cansız bedenine dahi ulaşamamanın derin acısını yaşıyor.

ŞANSLI OLANLAR YENİDEN DENİYOR
Yaşanan tüm acıya ve onca kayba rağmen Avrupa Sevdası'ndan vazgeçmeyen Suriyeliler, genellikle sahil kesimlerinde yaşıyor ve fırsat bulduklarında mutlaka kaçak yollardan Avrupa'ya ulaşmanın çaresini arıyor. Kendi ölümlerini hiçe sayan anneler kaybettikleri ciğerpareleri olunca durum değişiyor.

18 AYLIK MUHAMMED'İN ANNESİ ŞANSLI ANNELERDEN
Bilindiği gibi Aydın'ın Kuşadası ilçesinden, botla Yunanistan'a geçmeye çalışırken botun batması sonucu denizde kaybolan ve sonra balıkçılar tarafından ölmek üzereyken kurtarılan 18 aylık minik Muhammed annesi ile tekrar kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor. Bot batınca oğlu ellerinden kayıp kaybolan anne Lorin Halef, ''Bu yolda ne kadar çok çocuğun öldüğünü bile bile yola çıktık. Başımıza gelen bu feci olaydan sonra Suriye'de olan eşimin yanına dönüp öleceksek orada ölelim" diyerek yasadışı yollardan kaçmayı yeniden deneyeceğini söylemişti.
Bilindiği gibi olay 21 Ekim Çarşamba günü, Kuşadası Körfezi Ahmetbeyli-Seferihisar'ın yaklaşık yedi mil açığında meydana gelmişti. Yunanistan'a 10 kişilik botla 30 kişi geçmeye çalışan Suriyeli mültecilerin botu su alıp batmaya başlamış 30 kişi suya gömülmüştü. Denizde insanların olduğunu gören balıkçılar ise durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirirken bir taraftan da denizde olan mültecileri kurtarmaya başlamış Muhammed Bebek inanılmaz bir şekilde kurtarılırken aynı olayda Cihan Cemil isimli anne de 3 çocuğunu kaybetmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.