Hava Durumu

Don seraları vurdu

Şanlıurfa'da yaklaşık iki haftadır etkili olan kar yağışı beraberinde soğuk havayı da getirdi. İl genelinde yaşanan don olayları en çok seracıları vurdu. Don nöbetleri de fayda etmeyince Şanlıurfalı sera yetiştiricilerinin ektiği ürünler büyük zarar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Don seraları vurdu

Hilvan ilçesine bağlı Kovancı Mahallesi'nde seracılık yapan vatandaşları büyük ölçüde zarara uğratan don, ürün sahiplerini perişan etti.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altına kadar düşmesi nedeniyle seralarını don vuran vatandaşlar, mağduriyetlerini dile getirerek yetkililerden yardım istedi. Üreticiler, sabaha kadar seralardaki sobaların başında nöbet tutmalarına rağmen ürünlerini dondan kurtaramadı.

Kovacı Mahallesi'nde don nedeniyle serasında büyük maddi zarar olan üreticilerden Nihat Açar, "Şu anda sadece mahsulden 9 ton satabildik, yaklaşık 40 ton civarında ürünümüz zarar gördü. Yaklaşık beş gündür sobaları gece gündüz yaktığımız halde bu gece don vurdu, bitti. Burada 8 seramız var, onlar da çok zarar gördü ve domatesler donda dolayı bitti. Buraya ben bir milyon masraf ettim. Biz Antalya'da da bu seracılığı yaptık. Orada tapuları olmadığı halde adamlar her güvenceyi sağlıyorlar. Buradaki üreticilerimiz bundan yararlanamıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gidiyoruz, diyorlar ki burası sera bölgesi değil. Bizim sera bölgesi olmak için sayın vekillerimizden bir ricamız var, sadece ihaleye açacaklar sera bölgesi olacak ve bizler de sigortamızı yapacağız'' şeklinde konuştu.

Bir başka sera üreticisi olan Sevimnaz Zemin ise "Bizim varımız, yoğumuz bu seradır. Zaten başımıza bu olay gelince de biz perişan oluyoruz. Yetkililerden bize el uzatmalarını istiyoruz. Buraya çok masraf ettik. Yetkiler bize el uzatsalar iyi olur. Çok zararımız oldu. Tahminimce 50 bin lira zararımız var" dedi.
Geçimini seracılık yaparak kazanan Yasin Zemin de, "Gördüğünüz gibi her şey ortada. Bizim domateslerimiz bitti. Sigortasını yapmıyorlar, ne yapabiliriz, yetkililer sesimize kulak versinler'' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa'da yaşanan don nedeniyle seracıların binlerce liralık zararı olduğu öğrenildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.