Hava Durumu

CNBC-e yayın hayatına veda ediyor

Türkiye'nin ekonomi kanalı CNBC-e bugün itibariyle yayın hayatına veda ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2015 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
CNBC-e yayın hayatına veda ediyor

Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığı altında 16 Ekim 2000'de Türkiye'de yayın yapmak üzere kurulan ve de Eylül 2015'te Discovery Communications'a satılan ekonomi  kanalı CNBC-e gece yarısı itibariyle yayın hayatına veda edecek ve TLC adıyla yayına devam edecek.

TLC, Discovery Channel'ın Türkiye'deki eğlence kanalı olarak yayına devam edeceği belirtilirken Türk izleyicilerin ilgisi şimdiden merakla bekleniyor

CNBC-e

Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığı altında 16 Ekim 2000'de Türkiye'de yayın yapmak üzere kurulan ve de Eylül 2015'te Discovery Communications'a satılan ekonomi ve dizi kanalı.

CNBC-e, yayınlarını gündüz ve akşam kuşağı olarak ikiye ayırmaktadır. Gündüz kuşağında yayın formatını CNBC Amerika'dan alan CNBC-e, iş dünyasının bilgi ihtiyacını karşılamaktadır. Ekonomi ve piyasa bilgilerine gerçek zamanlı ulaşma olanağı sağlayan CNBC-e, gündüz kuşağında izleyici olarak ekonomi dünyasına yön veren profesyonelleri ve bireysel yatırımcıları hedeflemektedir.
CNBC-e akşam kuşağında ise bir eğlence kanalı halini almaktadır. NBC, ABC, HBO, WB, MGM, Paramount, Buena Vista,Sony Columbia, FOX gibi dünya devleri ile işbirliği yaparak dünyada izlenme rekorları kıran ödüllü dizileri ve dünyaca ünlü yönetmenlerin filmlerini bazen orijinal dilde ve alt yazılı olarak bazen de Türkçe seslendirme ile ekrana getirmektedir.
Hafta sonları ise daha çok çocukları hedef alan Nickelodeon kuşağına yer vermektedir.
Farklı yayın formatı ile Türkiye'de ulusal kanallar ile rekabet eden CNBC-e'ye yayın hayatı boyunca, özellikle üniversiteler tarafından birçok ödül verilmiştir.

12 Eylül 2011 tarihinden itibaren 16:9 görüntü formatına geçmiştir.

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e'yi satın almaya karar verdi. İki kurum satın alma için anlaştı. Alım işlemi Ekim 2015'te resmi olarak tamamlandı ve de 8 Ekim2015'te, Kasım 2015'te CNBC-e'nin yayın hayatının sonlanıp yerine TLC Türkiye'nin yayına başlayacağı CNBC-e'nin resmi Facebook sayfasından ve de resmi web sitesinden ilan edildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.