Hava Durumu

Araçların imdadına 'Alo Yolda Kaldım' ekipleri koştu

Gaziosmanpaşa'da yağan kar yağışı sebebiyle yolların buzlanması sonucu aracıyla yolda kalan vatandaş, 'Yolda Kaldım Hattı'nı arayarak yardım istedi. Kısa sürede verilen adrese gelen iş makinesi ve tuzlama aracı yolu açarak, sürücü Kemal Veli'yi kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Araçların imdadına 'Alo Yolda Kaldım' ekipleri koştu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, yoğun kar yağışı sebebiyle yolların buzlanması sonucu yolda kalan vatandaşlar için Türkiye'de ilk kez 'Alo Yolda Kaldım Hattı' oluşturdu. Gaziosmanpaşa'nın Yeni Mahalle 541'inci sokağında yolda kalan vatandaş Kemal Veli, 'Alo Yolda Kaldım Hattı'nı arayarak ilgili ekiplerden yardım istedi. Kısa sürede verilen adrese gelen Gaziosmanpaşa Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı iş makinesi ve tuzlama aracı yolu temizleyerek trafiğe açtı.

"YARIM SAAT İÇİNDE HER NOKTAYA ULAŞIP YOLU AÇIYORUZ"
Gaziosmanpaşa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Serdar Kızıldağ, "İlçemizde kapanan yollarla ilgili bir çalışmamız vardı. Belediyemizin 24 saat hizmet veren çağrı merkezi olan 'Alo Yolda Kaldım İhbar Hattı'nı devreye soktuk. Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'nın talimatları doğrultusunda 24 saat Gaziosmanpaşa sınırları içerisinde kalan araçlara yarım saat içinde müdahale diyoruz. İlçemizin hangi noktasında kalırsa kalsın yarım saat içinde her noktaya ulaşıp bütün yolları açıp vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu hizmete yılbaşı ile beraber başladık. Çünkü aniden bastıran yoğun kar biliyorsunuz İstanbul'u yoğun derecede etkiledi. Biz de bu noktada ne yapabiliriz diye düşünürken Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'nın talimatı doğrultusunda karla mücadele ekiplerimizi her bölgede her mahalleye araç ve ekip sevk ederek hizmete başlattık" diye konuştu.

"100 KİŞİLİK EKİP 40 ARAÇLA 24 SAAT HİZMET VERİYOR"
Belediyeler arasında bu hizmeti ilk olarak kendilerinin yaptığını belirten Kızıldağ, "Bu alanda bir eksiklik hissettik. Biz kendimiz de bu ülkede yaşıyoruz. Yolda kaldığımız anda nereyi arayalım diye düşünürken belediye olarak böyle bir hizmeti başlattık. 7-24 anında müdahale ekibini kurduk. 100 kişilik ekip 40 araçla birlikte 24 saat hizmet vermekte. Dün gece yoğun bir talep vardı. Yolda kalan bir ambulansa müdahale ettik. Devrilmek üzere olan bir ambulansı ekiplerimiz müdahale ederek yaklaşık 45 dakika gibi bir süre içerisinde ambulansı kaldığı yerden kurtardı. Burada amacımız insan odaklı hizmet üretmek. İnsanlara katkı sunmak. İnsanların vakitlerini, zamanlarını, hastalarını kurtarmak. Hamile bayanları hastaneye ulaştırmak için acele eden vatandaşlarımıza katkı sunmak" şeklinde konuştu.

"YOLDA KALINCA HEMEN ALO YOLDA KALDIM HATTINI ARADIM"
Yolda kalarak Alo Yardım Hattı'nı arayan Kemal Veli, "Yolda kaldım. Hemen Gaziosmanpaşa Belediyesi Alo Yolda Kaldım Hattını aradım. Beş dakika içerisinde geldiler. Beni bu mağduriyetten kurtardılar. Bu gerçekten vatandaşa yapılan büyük bir hizmet. Şimdi en kısa zamanda yoluma devam edeceğim inşallah" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.