Hava Durumu

Çavuşoğlu- Lavrov görüşmesinin saati belli oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Belgrad'da bugün başlayacak Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesinde görüşecekleri açıklandı. Görüşmenin TSİ 16.30'da yapılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2015 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çavuşoğlu- Lavrov görüşmesinin saati belli oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov dün, Çavuşoğlu'nun kendisiyle görüşmek istediğini ve bu talebi reddetmediklerini açıklamıştı.

Rus Ria Novosti haber ajansı Lavrov'un bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Çavuşoğlu ile görüşeceğini duyurdu.

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili de Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesinin 16.30'da gerçekleşeceğini belirtti.

Bu görüşme, Türkiye'nin geçen hafta Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından taraflar arasında yüz yüze yapılacak ilk üst düzey görüşme olacak.

Çavuşoğlu ve Lavrov geçen hafta uçağın düşürülmesinin ardından telefonla görüşmüştü.

Kıbrıs Rum yönetimine dün ziyarette bulunan Lavrov, Rum mevkidaşı Yoannis Kasulidis ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenlemiş; Türkiye ile Rusya arasındaki uçak kriziyle ilgili, "Bizim tavrımız değişmedi, henüz özür de duymadık. Türkiye ne yapması gerektiğini biliyor. Çavuşoğlu bakalım ne diyecek, dinleyeceğim. Türkiye'den beklentilerimizden biri de sınırlarını teröristlere kapamasıdır" demişti. Lavrov şöyle devam etti: "Liderimiz Putin de birçok kez açıkladı. Uçağımız düşürüldükten sonra ilişkilerimiz bir daha eskisi gibi olmaz. Türkiye ne yapar ne yapmaz bilemeyiz."

MOSKOVA KRİZİ BMGK'YA GÖTÜRMÜYOR

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Suriye sınır bölgesinde vurulan Rus savaş uçağı konusunu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine götürmeyeceklerini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.