Hava Durumu

Şenol Güneş: Bir antrenör olarak...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Hamza hem efendi hem başarılı ama kulüp içi bünyesini bilmediğim için benim bir şey söylemem doğru olmaz. Bir antrenör olarak antrenörlerin kolay gitmesini istemem" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şenol Güneş: Bir antrenör olarak...

Siyah-beyazlı takımda bugün sabah saatlerinde yapılan antrenman öncesi, uzun süredir zemini yenilenmekte olan Nevzat Demir Tesisleri'ndeki 1 numaralı çim sahanın açılışı yapıldı. Açılış öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞIR TESİSİ DAHA BÜYÜK HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Deneyimli çalıştırıcı, yeni yapılan ve Türkiye'de ilk kez uygulanan hibrit çimin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu çimlerde hatalı pasa tahammülümüz yok artık. Yeni zemin camiamıza, futbolculara, gençlerimize hayırlı olsun. Uzun süre bekledik ama çok güzel bir zemine kavuştuk. İlk defa bugün idman yapıyoruz. Yenileme hareketlerini düşünce olarak geçen sene başlayan ama bu sene de devam eden bir yönetim anlayışı olarak devam ediyoruz. Hem tesisin iç bünyesinde değişiklikler oldu hem de burada oldu. İnşallah alt yapı için de olacak olan sahalarımız var. Beşiktaş'ın büyüklüğüne yakışır tesisi daha büyük hale getirmeye çalışıyoruz. Bugün itibariyle başlayacağımız bu yeni yapılan sahamızda maç sonuçları da iyi olur. Artık futbolcularımız paslarında hata yaptığında konuşma şansımız daha fazla olacak" yorumunu yaptı.

"TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"
Hatalı paslara tahammüllerinin olmadığını ifade eden Güneş, "Zaten onlar ne yapacaklarını biliyorlar. Ben daha iyi pas yapacaklarını biliyorum. Yeni yapılan sahamızın da zemini aynı olacağı için bir uyum dönemi olacak. Tabii sahamızın olmasına biraz daha zaman var. İdmanlarımızı hemen hemen her gün burada yapacağız tabi bir aksilik çıkmazsa. Teknik bilgiler olarak fazla bir şey diyemem ben burada hoca olarak görevimi yapıyorum. Sahanın üzerinde çalışıyorum. Bütün bilgileri arkadaşımız versin. Bu sene için burayı kullanacağız. İkinci saha çok yıprandığı için bakıma aldık. Üç numaralı sahayı alt yapıya verdik, zaman zaman belki iki numaralı sahayı maç için yine alt yapıya vereceğiz ama uzun vadede onun yan tarafında bir yer daha var orası da olursa Beşiktaş'ın alt yapısı daha donanımlı bir hale dönüşecek. O zaman zeminler değişebilir ama şu anda ihtiyacımız yok" diye konuştu.

"MAZERET SUNMUYORUZ"
"Futbolcular çimi görünce çocuklar gibi sevindiler" diyerek sözlerine devam eden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Diğer zeminde bizim için olumsuz değildi ama tabi ki burası daha da iyi. Büyümek için değişmek gerekiyor. Mevcut şartlarda diğer sahalarda fena top oynamıyorduk ve burada daha iyi oynamayı bekliyoruz. Top kayıplarımız, pas hatalarımız vardı ve onların aza inmesini bekliyorum. İnşallah öyle olacak ve bozulmayız inşallah. Bize hava, su, deniz fark etmez mazeret sunmuyoruz biz. İyi zeminde de iyi oynayacağız, kötü zeminde de iyi oynayacağız" açıklamasını yaptı.

"3 MAÇ ÖNEMLİ"
Milli takımlarından dönen futbolcuların durumlarının sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Atiba bugün geliyor. Onun dışında bütün oyuncular burada. Yorgun oyuncular var. Bugün biraz yenilemeye dönük idman yapacağız. Yarından itibaren ise Sivas, Skenderbeu ve Akhisar maçlarına hazırlanacağız. O üç maç önemli" dedi.

"ANTRENÖRLERİN KOLAY GİTMESİNİ İSTEMEM"
Dün Galatasaray ile yollarını ayıran Hamza Hamzaoğlu ile alakalı gelen bir soru üzerine Şenol Güneş, "Hamza hem efendi hem başarılı ama kulüp içi bünyesini bilmediğim için benim bir şey söylemem doğru olmaz. Ama antrenör olarak antrenörlerin kolay gitmesini istemem. Uzun vadeli hatta 3-5 sene kalmalı ama Türkiye'deki şartları biliyoruz. Hele ki büyük bir camia ile alakalı benim yorum yapmam doğru değil. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"İNSANLIĞIN AYIBIDIR"
Alman milli takımından dönen Mario Gomez'in psikolojik durumu hakkında da konuşan siyah-beyazlı teknik adam, "Gomez ile genel bir konuşma yaptık. Terör dünyanın neresinde olursa olsun sporcular içinde her insan içinde kötü bir olay. Bunun da tasvir edilecek bir tarafı yoktur. Irk, din, dil ayrımı da olmayacak. İnsanlar huzurlu mutlu yaşasın. Bunlar varken tam tersi işleniyor, terör olaylarıyla karşılaşılıyor. Belki bir şey söylersek başka bir yere kayıyor ben bundan korkuyorum. İnsanlığın ayıbıdır, dünyanın ayıbıdır. Türkiye bu konuda iyi mesajlar verdi. Türkiye'nin düşündüğü noktaya geldiklerini düşünüyorum ama biraz geç kalındı. Amerika, Almanya, Fransa, 'benim-senin terörün' diye bakıyordu. Şimdi hep beraber teröre karşı durulmaya çalışıyor ve zaten terör insanlık suçu" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor'un son dönemde yaşadığı sıkıntılar hakkında bir soru sorulması üzerine, "Trabzon'da doğdum büyüdüm ama şimdi buradayım. Yorum yapmam da doğru olmaz. Başarılı olmasını, iyi olmasını isterim" diye cevap verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.