Hava Durumu

Bursa'dan Türkmenler'e yardım yağıyor

Bir taraftan ağır bombardıman diğer taraftan şiddetini her geçen gün daha artıran kış şartlarıyla mücadele veren Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine Bursa'dan 3 TIR daha insani yardım malzemesi gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2015 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2015 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'dan Türkmenler'e yardım yağıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen ve yardımseverlerin katkılarıyla toplanan gıda maddeleri ve ısınma araçlarından oluşan malzemeler Bayırbucak'a uğurlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tek temennilerinin zulmün bir an önce sona ermesi olduğunu belirterek, bölgede hayat normale dönene kadar yardımlarının devam edeceğini söyledi. 


Suriyeli mazlumlara destek olmak amacıyla savaşın ilk günlerinden itibaren Bursa'da başlatılan yardım seferberliği, Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediyesi, işadamları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan 200'ü aşkın TIR, bölge halkının yaralarını sararken, son 2 hafta içinde yapılan 13 TIR yardımın ardından bugün de içinde 800 adet soba ve un bulunan 3 TIR yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen ve yardımseverlerin de katkılarıyla toplanan yardımlarla doldurulan TIR'lar Büyükşehir Belediyesi'nin Doğanbey Otoparkı'nda düzenlenen törenle bölgeye uğurlandı.


HAYAT ŞARTLARI İYİCE AĞIRLAŞTI
Bir taraftan savaş, bir taraftan da kış mevsiminin gelmesiyle Suriye'de yaşam şartlarının daha da ağırlaştığına dikkat çeken Başkan Altepe, "Dost, komşu ülke Suriye'de mazlumlara hem Türkiye olarak hem de Bursa olarak yardımların ilk günden itibaren devam ediyor. Bir taraftan savaş devam ederken, kışın da bastırmasıyla imkanlar iyice kısıtlı hale geldi. Dostluk, kardeşlik sıkıntılı zamanlarda belli olur. Biz de dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye devam ediyoruz. Tek temennimiz savaşın ve zulmün bir an önce bitmesi. Ancak hayat normale dönene kadar yardımlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz. Ben bu yardımların toplanmasını sağlayan Samsun Dernekleri Federasyonu'na ve katkı veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Ali Karaca ise, organizasyona sağladığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Karaca, "Bayırbucak Türkmenlerinin bu zor günlerinde yanlarında olmak bizimi için çok önemliydi. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.