Hava Durumu

Diyarbakır silvan'da yaralar sarılıyor mu ?

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşların zararlarının tespit edilmesi amacıyla çalışma başlatıldığını duyurarak, acil ihtiyaçların karşılanması için ilçe kaymakamlığına 300 bin TL ödenek tahsis edildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2015 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Diyarbakır silvan'da yaralar sarılıyor mu ?

Diyarbakır Valiliği'nce, Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde ilan edilen son sokağa çıkma yasağının 12 gün sürdüğü Silvan ilçesinde yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, örgüt mensuplarının kazdığı hendekler, hendek içerisine ve çevresine tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle, ilçenin söz konusu mahallelerinde maddi hasarların meydana geldiği belirtilerek,

"Patlamalar sonucu kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri büyük oranda hasar görmüş, bölgeye uzun süre içme suyu verilememiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırılar sonucunda Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde bulunan 24 adet elektrik trafosu zarar görmüş ve bu mahallelerin büyük bir bölümüne elektrik verilememiştir. Yürütülen faaliyet sonrası güvenlik güçlerimizce huzur ortamının tekrar tesis edilmesi neticesinde, haklımızın karşı karşıya kaldığı bu yaşamsal sorunların bir an önce giderilmesi ve vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına gerekli onarım çalışmalarına vakit geçirilmeden başlanmış ve DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından toplam 21 adet elektrik trafosunun onarımının tamamlanması sağlanmıştır. Bu çalışmalar sonucunda 3 mahallemizin tamamına elektrik ve içme suyunun verilmesi sağlanmıştır. Yolların ve sokakların tamamen açılması ve hafriyatların kaldırılmasına müteakip 3 gün içerisinde normal düzene geçileceği değerlendirilmektedir" denildi.

Ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşların zararlarının bir an önce tespit edilmesi amacıyla çalışma başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Çalışmaların daha hızlı sürdürülmesi adına Silvan Kaymakamlığı emrine ilave komisyon görevlendirilmiş, ayrıca ilk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı emrine 300 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına her türlü çalışmaya titizlikle devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.