Hava Durumu

Fırat Çakıroğlu davasında tansiyon yüksek

İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde bıçakla öldürülen ülkücü genç Fırat Çakıroğlu'nun duruşmasına devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklar, fakültenin arka kapısının erken saatte görevliler tarafından kapatıldığını ve ön kapıdan çıktıkları için taşlı sopalı saldırıya uğradıklarını iddia ederek, "Arka kapı açık olsaydı bugün Fırat yaşayacaktı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fırat Çakıroğlu davasında tansiyon yüksek

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesi kampüsünde bıçakla öldürülmesiyle ilgili davaya kapalı celse olarak devam edildi. Polis duruşmanın ikinci gününde adliye çevresinde ve önünde geniş güvenlik önlemi aldı, üst araması yaptı. Adliye dışında Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile değişik illerden gelen 150'ye yakın ülkücü gelişmeleri izledi.

Haklarında 'kasten adam öldürme', 'örgüt adına suç işleme', 'örgüt üyeliği', 'yaralama' ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından müebbet ve 5 ile 69 yıl arası hapis cezası istenen 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S., 10 tutuksuz müşteki sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu da katıldı. İzleyici ve basın mensuplarına kapalı duruşmada sabah üç müşteki sanık ifade verdi. Baba Fuat Mahir Çakıroğlu, oğlunun öldürülmesi olayına siyasi parti gözetmeksizin bakılması gerektiğini belirterek, "Yüreğinde sevgi, vicdan ve merhamet olan herkesin Fırat'ın ölümüne üzülmesi gerekiyor. Fırat'ı, MHP'li olarak değil de Türkiye'nin evladı olarak görmek lazım. Biz sülalece CHP'liyiz. Oğlum bu partiye gönül vermiş. Amaçları vardı. Ama o amaçlarına ulaşamadı" dedi.

"ARKA KAPI ERKEN KAPATILMASAYDI FIRAT YAŞAYACAKTI"
Öte yandan ülkücü genç Fırat Çakıroğlu'nun sanık konumundaki arkadaşları, şok bir iddia ortaya attı. Ülkücü gençler, edebiyat fakültesinin arka kapısına giriş yaptıklarını, işleri bitince yine arka kapıdan çıkmak istediklerini; ancak kapının görevli tarafından erken saatte kapatıldığını iddia etti. Ön kapıdan çıktıklarında taşlı sopalı saldırıya uğradıklarını öne süren gençler, "Arka kapı açık olsaydı bugün Fırat yaşayacaktı" dedi. Ülkücü gençlerin suçladığı görevlinin ise gelecek celse ifade vermek üzere duruşmaya katılacağı öğrenildi.
Öte yandan aynı görevli, emniyetteki ifadesinde ise arka kapının her zaman 16.45'te kapatıldığını olay günü yine aynı saatte kapattığını söylediği ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, Fırat Çakıroğlu'nun nişanlısı B.G.'nin de davaya müdahil olarak katılmak istediğini kabul etti.

DURUŞMADA TANSİYON YÜKSEK
Duruşmada tutuksuz sanıkların ifadesinin sürdüğünü belirten Avukat Ufuk Mansuroğlu, "Ülkücü sanıklar, olay günü edebiyat fakültesine arkadan girdiklerini ve içeride işlerini bitirdikten sonra yine arka kapıdan çıkmak istediklerini söyledi. Arka kapının görevli tarafından erken kapatılması üzerine ön kapıdan çıkmak zorunda kaldıklarını, burada toplanan kalabalığın kendilerine taşlı ve sopalı saldırıda bulunduğunu söyledi. Söz konusu kapı her zaman 17:30'da kapatıldığını öğrendik. Ancak görevli karakol ifadesinde kapıyı her gün 16.45'te kapattığını söylemiş. Gelecek celse kendisi ifade verecek. Mahkeme ayrıca üniversite yönetimine kapının kaçta kapatıldığının anlaşılması için yazı gönderdi" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.