Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığından 'referandum' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, başkanlık sistemi için referanduma gidilip gidilmeyeceğiyle ilgili, 'Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir, parlamentoda yapılacak birtakım düzenlemeler vardır' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanlığından 'referandum' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, başkanlık sistemi için referanduma gidilip gidilmeyeceğiyle ilgili, "Böyle bir önemli konu söz konusu olduğu zaman bu tartışma milletten bağımsız, milletten ayrı elbette düşünülemez. Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir, parlamentoda yapılacak birtakım düzenlemeler vardır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Kurban Bayramı'nın ikinci günü baş başa gizli bir görüşme yaptığı" iddialarına yanıt veren Kalın, "Böyle bir görüşme söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımıza husumet besleyerek, düşmanlık yaparak, saldırarak, hakkında bir takım senaryolar yazarak, yalan yanlış haberler yaparak siyaset yaptığını zannedenler, popülarite kazanacağını, gündeme geleceğini zannedenler, 1 Kasım seçim sonuçlarını doğru okusunlar. 1 Kasım seçim sonuçları aynı zamanda bütün bu anlamsız, temelsiz, yersiz, hepimizi yoran tartışmalara da spekülasyonlara da verilmiş bir cevaptır. Artık bunları bir kenara bırakmak gerekir. Siyaseti rasyonel kuralları içerisinde, milletin tercihleri, talepleri, beklentileri doğrultusunda yapmak esastır. Devletin başı olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın birinci önceliği bu milletin huzurudur, bu devletin bekasıdır, bu ülkenin geleceğini garanti altına almaktır" karşılığını verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN G-20 ZİRVESİ PROGRAMI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 Zirvesi'ne katılacak liderlerle baş başa görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin soruya Kalın, "G-20 Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanımız bütün liderlerle yapacağı ortak oturumlarda zaten bir araya gelecek. Şu anda 7 ana oturum planlanıyor. Bunun iki tanesi çalışma yemeği, beş tanesi de ana oturum şeklinde. Tabii ki ikili görüşme talepleri gelmeye başladı. Şu anda da program hayli yoğun, ikili görüşmelere ayın 14'ünde yani zirveden bir gün önce başlayacağız. Şu ana kadar hemen hemen bütün liderlerden zaten görüşme talepleri geldi. Bunlar da programlanıyor. Çok yoğun bir program olacak. İki tam gün, G-20'nin kendisi var ama öncesinde ve sonrasında da biz yoğun bir şekilde bu ikili görüşmeler trafiğini hayata geçireceğiz. Zirveden 1 gün önce de ayın 13'ünde Japonya Başbakanı Şinzo Abe bir ikili resmi ziyaret için ülkemizde olacak. Sayın Abe'yle de Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmeleri olacak. Ayın 14'ü sabahından itibaren liderlerin Antalya'ya varış saatlerine göre ikili görüşmeleri bir şu anda planlıyoruz. Bunlar 15 ve 16'sında da devam edecek. Bazı liderler ikili görüşmeleri devam ettirmek için belki 17'sine kalabilir. Bu önümüzdeki hafta netleşecektir" açıklamasında bulundu.

BAŞKANLIK İÇİN REFERANDUMA GİDİLECEK Mİ?
Kalın, başkanlık sistemi için referanduma gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soru üzerine ise, "Tabii elbette böyle bir önemli konu söz konusu olduğu zaman burada, bu tartışma milletten bağımsız, milletten ayrı elbette düşünülemez. Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir, parlamentoda yapılacak bir takım düzenlemeler vardır. Ama benim asıl altını çizmek istediğim konu, bu konu milletimizle danışılarak, görüşülerek, onların tabii ki görüş ve kanaatleri alınarak neticelendirilecek bir konudur. Diğer bütün önemli konularda olduğu gibi bu konuda da elbette milletimizin görüşü esastır" yanıtını verdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.