Hava Durumu

Hayırseverin gözyaşları sağanak oldu

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 11 yıl önce tarihinde vefat eden annesi Mine Özgöz adına 24 derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 yatak kapasiteli pansiyon, uygulama Camii, spor salonu ve kütüphane yaptıracak hayırsever Erol Özgöz, okul protokolünü Vali Amir Çiçek ile imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2015 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2015 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hayırseverin gözyaşları sağanak oldu

İmam Hatip Lisesi mezunu Özgöz, annesinin 30. ölüm yıldönümüne denk gelen protokol töreni saat 11.00'da yapılırken, hayırsever vatandaş gözyaşlarını tutamadı. 
Almanya'da yaşayan Mechatronic Nano Teknoloji Uzmanı olan 41 yaşındaki genç işadamı Erol Özgöz, Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ne 20 milyon liralık okul yaptıracak. Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kampanyası kapsamında Seydikemer İlçesi'ne yaptırılacak olan 24 derslikli, 200 yatak kapasiteli pansiyonlu, Uygulama Camili yatılı Mine Özgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi ile spor salonu ve kütüphane için Muğla Valiliği'nde bir protokol töreni düzenlendi. Tören sırasında 11 yıl önce annesini 11 Kasım tarihinde kaybeden hayırsever iş adamı duygularını açıklamak istedi fakat gözyaşlarına hâkim olamadı. Protokol Muğla Valisi Amir Çiçek ve hayırsever iş adamı Erol Özgöz, arasında imzalandı.


Protokol töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer İlçesi'nde böyle bir okula ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Yeni kurulan ilçede İmam Hatip Lisesi kurulmuştu ama okulu yoktu. Hayırseverimiz hem okulu, pansiyonunu spor salonu ve kütüphanesi tarafından yaptıracağını bize taahhüt etti" dedi.


'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası kapsamında bugüne kadar Muğla'da103 protokolün imzalandığına dikkati çeken Vali Çiçek, "Muğla'da eğitime hayırseverlerin büyük desteğini görüyoruz ve bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eğitime Yüzde Yüz destek kampanyasının başladığı günden bugüne kadar Muğla'da toplam 103 okul protokolü imzalandı. İmzalanan protokollerin toplam tutarı 136 milyon 895 bin lirayı buluyor. İmzalanan 103 protokolün karşılığı ise 1131 derslik, 4 kapalı spor salonu 2 konferans salonu, 1 lojmandır. Protokoller kapsamında yapımına başlanan dersliklerin büyük bir kısmı tamamlanarak hizmete girmiştir. Hayırseverlerimizin bu anlamlı yardımları ile il genelinde geleceğimizin teminatı çocuklarımız daha iyi bir eğitim alma imkânı yakalamışlardır" dedi.
Seydikemer İlçesi'ne yaptırılacak 20 milyon liralık okul protokolünde konuşan hayırsever genç işadamı Erol Özgöz, annesini 11 yıl önce 11 Kasım tarihinde kaybettiğini bu nedenle bugün gerçekleşen protokolün kendisi için anlamının büyük olduğunu söyledi. Okula annesinin ismini verilmesini isteyen Erol Özgöz, tören sırasında gözyaşlarına boğuldu.


Seydikemer İlçesi'ne yaptırılacak ve 20 milyon liraya mal 24 derslikli, 200 yatak kapasiteli pansiyonlu, Uygulama Camili yatılı Mine Özgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi ile spor salonu ve kütüphane için hazırlanan protokol Muğla Valisi Amir Çiçek ve hayırsever işadamı Erol Özgöz arasında imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından Vali Çiçek, hayırsever Özgöz'e Eğitime Yüzde Yüz Destek rozetini taktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.