Hava Durumu

Abhazya Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları açıkladı

Abhazya, ithal edilmesi geçici süreyle yasaklanan Türk ürünlerini belirledi. Başbakan Artur Mikvabiya'nın imzaladığı belgeye göre, 1 Mart'tan itibaren Türkiye'den ithalata kısıtlama getirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Abhazya Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları açıkladı

Başbakan Mikvabiya, Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Rusya ile imzalanan ve koordineli dış politika izlenmesini öngören ortaklık anlaşması kapsamında, Türkiye ile işbirliğini düzenleyecek yeni bir kararname imzalamıştı.
Bu kararname çerçevesinde Abhazya'daki bakanlıkların önerileriyle hazırlanan yaptırım listesine göre, Türkiye'den balık, patates, soğan, narenciye, salatalık, elma ve çeşitli ürünlerin ithalatı geçici süreliğine durdurulacak. İthalat kısıtlaması, 1 Mart 2016'dan itibaren yürürlüğe girecek.

TÜRK ŞİRKETLERİ EKONOMİ PROGRAMINA KATILAMAYACAK

Bunun yanı sıra, Türk vatandaşlarının ve Türkiye Cumhuriyeti yargı sınırları içinde faaliyet gösteren, Türk vatandaşları tarafından kontrol edilen kuruluşların Abhazya'da başlatılan 2015-2017 yatırım programına katılmasına da yasak getirildi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ FAALİYETLERİ DE DURDURULDU

Ayrıca Türk vatandaşları adına kayıtlı veya Türk vatandaşları tarafından yönetilen sivil toplum kuruluşlarının ya da Türkiye Cumhuriyeti yargı sınırları içinde faaliyet gösteren kuruluşların tescili ve faaliyetleri de geçici olarak durduruldu.
Türkiye, 24 Kasım'da Rusya'ya ait savaş uçağını düşürmüştü. Moskova, Türkiye'nin özür dilememesi üzerine yaptırım uygulama kararı almıştı. Türkiye'ye özel ekonomik tedbirlerin uygulanması kararını imzalayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk yargısı yetkisinde olan kurum ve kuruluşların Rusya'da bazı çalışmalarda bulunmasını yasaklamıştı. Putin ayrıca Rus işverenlerin, 1 Ocak 2016'dan itibaren Türk vatandaşlarını işe almasına da yasak getirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.