Hava Durumu

Anestezi rezilliği! Bayıldı sandılar...

Avustralya'da yaşayan bir hasta anestezi uzmanının dalgınlığı sonucu tam olarak uyuşturulamadı ve tüm ameliyatı hissetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2015 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2015 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Anestezi rezilliği! Bayıldı sandılar...
34 yaşındaki hasta baygın gibi göründüğü ve ses çıkaramadığı için bütün ameliyatboyunca acı hissetti.
 
VÜCUDU SEYİRMEYE BAŞLADI
 
İsmi açıklanmayan ve 2013 yılı Şubat ayında bademcik operasyonu geçiren erkek hasta ameliyat sırasında ani kıpırdanma, seyirme gibi tepkiler verince ve kan basıncı yükselince doktorlar bir şeyin ters gittiğinden şüphelendi.
 
ANESTEZİYİ SAĞLAYAN ALETİ DOĞRU AYARLAYAMADI
 
Ameliyat bitince tüm operasyon sırasında uyanık olduğunu söyleyen hasta hiçbir şekilde hareket edemediğini belirtti. Anestezi uzmanı Dr. Biing-Lin Yin anesteziyi sağlayan aletin ayarlarını doğru yapamadığı için yaşanan duruma şöyle bir açıklamada bulundu "Hasta bu hata yüzünden sadece fiziksel rahatsızlık ve acı değil ayrıca duygusal ve psikolojik olarak da acı çekmiştir." Aynı anda birçok işi yaptığını itiraf eden Dr. Yin, hastanın notlarını aldığını ve bir kere de cep telefonunu kontrol ettiğini söyledi.
 
Dr. Yin bu hatası yüzünden suçlu bulunurken, anestezi güvenliği dersi alma cezası verdi. Dr. Yin'in 2011 yılında da bir hastaya sezaryen sırasında yanlış kan verdiği ortaya çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.