Hava Durumu

Zabıta memurlarına bıçak saldırısı!

Bursa'da, çıkan kavgada 7 zabıta memurunu bıçakla yaraladığı öne sürülen seyyar satıcı Sinan Özdemir'in yargılanmasına başlatıldı. Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Özdemir, "Gelen zabıta memurları bana vurmaya başladı. Bıçağı kullanmasaydım, beni bırakmayacaklardı" dedi. Yaralanan Zabıta Memuru Hüseyin Altın'ın, "Benim ses tellerimi kesti. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" diye ifade verdiği ilk duruşma sonrası seyyar satıcı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Zabıta memurlarına bıçak saldırısı!
Merkez Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi'nde, geçen 2 Ağustos'ta, seyyar satıcılara yönelik denetim yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde saat ve parfüm satan ve tezgahının kaldırılmasını istemeyen Sinan Özdemir'in tepkisiyle karşılaştı. Zabıta memurları, çıkardığı bıçakla direnen Sinan Özdemir'i, ellerindeki sopalarla engellemek istedi. Yaşanan arbedede Özdemir, zabıta memurlarından Hüseyin Altın'ı ağır,Ercan Kaymak, Emrah İmir, Ramazan Cengiz, Metin Yılmaz, Sinan Yılmaz ve Timur Erkal'ı ise çeşitli yerlerinden yaraladı. Polisin müdahale ettiği olay sonrası, yaralanan zabıta memurları ile seyyar satıcı Sinan Özdemir, ambulanslar ile çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Sinan Özdemir çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
 
'PARFÜM ŞİŞESİYLE KAFAMA VURDU'
 
Bursa 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs', 'Görevli memura görevini yaptırmama', 'Tehdit' ve 'Yaralamak' suçlarından hakkında
 
'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis'e kadar ceza istenen Sinan Özdemir'in yargılanmasına başlandı. Duruşmada işlediği bir suçtan dolayı cezaevinden yeni çıktığını, KOAH hastası olduğunu ve elindeki rahatsızlık nedeniyle yüzde 50 engelli raporu bulunduğunu belirten Özdemir kendini şöyle savundu:
 
"Ben, iş bulamadığım için seyyar olarak parfüm ve saat satıyordum. Ekmek paramı böyle çıkartıyordum. Olay günü zabıtalar, satış yaptığım çantayı almak istediler. Ben de onlara yalvardım. Bu sırada isimlerini daha sonra öğrendiğim Zabıta Memuru Ercan Kaymak, parfüm şişesi ile kafama vurdu. Canım acıyınca geri çekildim. Yanıma gelen Zabıta Grup Amiri Metin Yılmaz, arkadaşları adına özür dileyip beni uzaklaştırmak istedi. Bu sırada, arabalarla gelen zabıta memurları bana saldırıp biber gazı sıktı. Ben de kendimi çıkardığım kemerim ve yanımda bulunan sustalı bıçak ile rast gele sağa sola sallayarak korumak istedim. Kime denk geldiğini bilmiyorum. Hüseyin Altın'a denk gelmiş, ondan özür dilerim. Diğer görevlilerden de ben şikayetçiyim."
 
'SES TELLERİM ZARAR GÖRDÜ'
 
Mahkemede sanığın gerçekleri söylemediğini öne süren Zabıta Memuru Hüseyin Altın, sanığın olay anında bıçağıZabıta Memuru Yener Kara'nın boğazına dayadığını, onu kurtarmak isterken Sinan Özdemir'in kendisini de boğazından yaraladığını, ses tellerinin zarar gördüğünü belirtip, şikayetci olduğunu söyledi.
 
Yaralanan diğer zabıta memurları da Sinan Özdemir'den şikayetçi oldu. Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken, sanığın tahliyesine karar verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.