Hava Durumu

'Cem Karaca'nın son sözü 'Allahuekber' oldu'

Türk Rock Müziğinin usta ismi Cem Karaca, ölümünün 12'nci yıldönümünde şarkılarıyla anıldı. Cem Karaca'yı sevenlerine anlatan eşi İlkim Karaca, "Bir pazar günü sabaha karşı Allahuekber diyerek bu dünyadan göçtü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Cem Karaca'nın son sözü 'Allahuekber' oldu'

Anadolu Rock Müziğinin kurucularından olan merhum sanatçı Cem Karaca, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Akatlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eşi Özlem Hazinedar, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçı dostları Erol Evgin, Mehmet Soyarslan, Melihat Gülses, Grup Gündoğarken ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda usta sanatçının unutulmaz eserleri Erol Evgin, Grup Gündoğarken ve birçok isim tarafından seslendirildi. Gecede söz alan Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sevenlerine Cem'i anlattı.

"ÖZAL'IN KARACA'YA VERDİĞİ ÖZGÜRLÜK, BENİ ÖZAL SEVGİSİYLE BULUŞTURDU"
Gençlik dönemlerindeki Cem Karaca hayranlığını anlatan Başkan Murat Hazinedar, "12 Eylül simgelerinden biri oldu Cem Karaca. 12 Eylül Özal döneminde tabii ki onun gelişi Türkiye'de demokratikleşmenin simgelerinden biri haline geldi. Ben de bilincimin geliştiği dönemde onun gelişine alkış tutanlardan oldum. Özal'ın da o atağına acayip meftun olan bir adamdım. Cem Karaca'ya verdiği özgürlük beni Özal sevgisiyle buluşturdu" şeklinde konuştu.

"CEM KARACA BÜTÜN DÖNEMLERDE KALBİMİZİN BAHARI"
Cem Karaca'nın gönüllerde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar ise, "Bir döneme damgasını vuran sanatçı diye bir tabir vardır. Cem Karaca bir dönem değil tüm dönemlerde kalbimizin güneşi ve baharı olmayı başarmış bir isimdir" ifadelerini kullandı.

"KARACA'NIN SON SÖZÜ ALLAHUEKBER OLDU"
Cem Karaca'nın son anlarında yanında olduğunu dile getiren eşi İlkim Karaca, "Cem Karaca bir pazar günü sabaha karşı son sözü 'Allahuekber' diyerek bu dünyadan göçtü. Başka insanların derdini kendi derdi gibi bildi. Çok şiirler yazdı. Ama son sözü Allah huzuruna giderken Allahuekber oldu. Ben de ömrümde ilk kez bir ölüme tanıklık ettim" dedi.

"O BİR KENT OZANIYDI"
Cem Karaca'yı 'kent ozanı' diye tanımlayan Erol Evgin ise, "Bir kent ozanıydı. Kentin türküsünü seslendirdi. Türk Pop Müziğine önemli katkıları oldu. Çok önemli bir kayıp. Şarkıları klasik olacak. Yüzyıl daha söylenir diye düşünüyorum. Bir Namus Belası'nı ancak bir ozan yazabilir "diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.