Hava Durumu

Ailelere çocuk gelişimi eğitimi

Osmangazi Belediyesi sağlıklı nesillerin yetişmesi için velileri çocuk eğitimi hakkında bilinçlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2015 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ailelere çocuk gelişimi eğitimi

Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi ve Osmangazi Bilgi Evleri iş birliğiyle her hafta 'Ağız Tadı ile Annelik-Babalık' adı altında düzenlenen seminerlerde ailelere uzmanlar tarafından çocuk gelişimi ve yetiştirilmesi konusunda bilgiler veriliyor.


Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Pedagog Dr. olan Yaşar Kuru'nun verdiği seminerler Çarşamba günleri Mehmet Akif Bilgi Evi'nde, Perşembe günleri ise Demirkapı Bilgi Evi'nde ücretsiz olarak düzenleniyor. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği seminerlerde anne ve babalara çocuk eğitiminde ailenin önemi, anne ve babaya düşen görevler, çocuk eğitiminde yapılan hatalar gibi pek çok konu anlatıldı.


Çocuğun gelişiminde ailelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Kuru, "Çocuklar ile anne ve baba arasında mutlak bir güven duygusu olmalı. Çocuğun iyi davranışlarını övmeli, takdir etmelisiniz. Aynı zamanda onu başkalarının yanında eleştirmemeli, doğru ve yanlış davranışların neler olduğunu öğretmeli ve oyun sırasında kurallara uymasını istemelisiniz" dedi.
Çocuk gelişiminde yapılan hatalardan da bahseden Dr. Kuru, çocukların çok fazla televizyon izlemesine izin vermenin ve arkadaşlarından etkileneceğini düşünerek arkadaş yasağı koymanın hata olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.