Hava Durumu

Mustafa Dündar: "Bütçenin Yüzde 60'ından Fazlası Yatırımlara Ayrıldı"

Osmangazi Belediyesi 2016 Mali Yılı Bütçesi ile Performans Programını onayladı. Osmangazi Meclisinin bütçe görüşmeleri için gerçekleştirilen Kasım ayı ikinci oturumunda, 2016 yılı tahmini bütçesi 430 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede en büyük pay 196 milyon 640 bin lira ile yatırımlara ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2015 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2015 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mustafa Dündar: "Bütçenin Yüzde 60'ından Fazlası Yatırımlara Ayrıldı"

Osmangazi Belediyesi,  2016 mali yılı bütçesi ve iki yılın gelir ve gider tahmini ile ilgili teklif, belediye meclisi tarafından oy çokluğuyla onaylandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında yapılan Kasım ayı olağan meclis toplantısı 2016 yılı mali bütçe inceleme raporunun maddeler halinde okunmasıyla başladı. Bütçe inceleme raporunun okunmasının ardından Başkan Dündar, 2016 mali bütçesi ile belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.  Grupların bütçe hakkındaki değerlendirmelerinin ardından 2016 yılı mali bütçe inceleme raporları, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Toplantı da 2016 yılı tahmini gider bütçesi 430 TL olarak kabul edildi.

 

Oy çokluğuyla kabul edilen Osmangazi Belediyesi 2016 Mali Yılı Bütçesi, bir önceki yıla göre 40 milyon liralık artışla toplam 430 milyon TL olarak belirlendi. Bütçeden aslan payını, 196 milyon 640 bin lira ile yatırım giderleri aldı. Toplam bütçenin yüzde 46'sına denk gelen yatırım giderlerinin ardından ikinci en yüksek pay ise, 131 milyon 435 bin lira ile Mal ve Hizmet alımlarına ayrıldı.

 

Bütçe görüşmeleri sırasında, muhalefetin Osmangazi Belediyesinin gerçek manada yatırımlarının olmadığı, finans yönetimi ve kaynakların verimli kullanımı konusunda mali disiplinin sağlanamadığı yönündeki eleştirilerini cevaplayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, kurumsal bir anlayışla kenti değer katacak projeler geliştiriyoruz. Bunlar, hem finansal, hem de yatırım bakımından ilçe tarihin en büyük projeleri. Temelini attığımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile, kentin son 50 yılda birikmiş olan kaçak yapı ve plansız yapılaşma sorununa çözüm getiriyoruz. Panoramik Müze, 40 Metrelik Bulvar, Murat Hüdavendigar lisesi gibi yatırımlar, ilçe tarihinin en büyük hacimli ve bütçeli projeleri. Bu projeler bizim dönemimizde gerçekleştirilmiş, sadece Osmangazi'ye değil, Bursa'ya değer katan projeler" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.