Hava Durumu

Osmaniyeli şehit toprağa verildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir otomobil tamircisine gelen askerlere, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit düşen astsubaylardan Mehmet Burak Demirci'nin (24) cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2015 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Osmaniyeli şehit toprağa verildi

Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından şehit Astsubay Mehmet Burak Demirci'nin naaşı uçakla Gaziantep'e, buradan da askeri helikopter ile Düziçi ilçesine getirildi. Şehit astsubayın cenazesi önce ailesinin oturduğu Uzunbanı Mahallesi'ndeki baba ocağına helallik için getirildi. Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Düziçi İrfanlı Merkez Camii'ne getirildi. Şehit astsubayın kısa özgeçmişinin okunmasının ardından Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazında şehidin babası Selahattin Demirci, annesi Hatice Demirci eşi Hümeyra Demirci ve yakınları güçlükle ayakta durabildi. 

Kılınan cenaze namazının ardından şehit astsubayın naaşı omuzlara alınıp cenaze aracına konularak Düziçi Çamlık Mezarlığı'na götürülüp burada defnedildi. 

2011 yılında göreve başlayan Mehmet Burak Demirci'nin, geçtiğimiz yıl polis memuru Hümeyra Demirci ile evlendiği ve 1.5 ay önce Selahattin ismini verdikleri bir erkek çocukları olduğu öğrenildi. 

Cenaze törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Doç.Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ,MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy, askeri ve idari yetkililerin yanı sıra yaklaşık 5 bin kişilik bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.