Hava Durumu

Sülünler korumaya alınıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bir evde bulunan Altuni Sülün'e Milli Parklar Müdürlüğü tarafından el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sülünler korumaya alınıyor

Marmaris'in Bayır Mahallesinde, komşusunun daha önce köyde hiç görülmeyen bir kuş türü beslediğini gören vatandaş, Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü'ne haber verdi. Köye gelen Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, söz konusu hayvanın Orta Çin dağlarında yaşayan ve endemik bir tür olan Altuni Sülün olduğunu tespit etti. Yetiştirmek ve beslemek için ruhsat gerektiği belirtilen sülüne el konuldu. 

Antalya veya Bodrum'daki yetiştirme çiftliklerinden birinden kaçtığı sanılan ve Marmaris'te daha önce görülmeyen Altuni Sülün, Milli Parklar Müdürlüğü'nün Günnücek mevkiindeki mesire alanına getirildi. Erkek sülünün burada bakılacağı ve daha sonra yanına bir de dişisinin getirileceği öğrenildi. 

Altuni Sülün'ün daha çok Orta Çin dağlarında yaşayan endemik bir tür olduğu, Antalya ve Bodrum'da da ruhsatlı çiftliklerde yetiştirildiği belirtildi. Altuni Sülün'ün erkeği 200, dişisi 250, yumurtası da 30 liraya satılıyor.
Veteriner hekim Tülin Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların yabani hayvan buldukları zaman Milli parklar Müdürülüğü'ne getirmeleri gerektiğini söyledi. Yabani hayvan beslemek için yetkili kurumlardan ruhsat alınması gerektiğine dikkat çeken Özcan, yaban hayvanlarının evde beslenmesinin doğru olmadığını bunun için hazırlanan rehabilitasyon merkezlerinde bakımları yapıldıktan sonra doğal ortamlarına geri döndürülmelerinin daha doğru olacağını kaydetti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.