Hava Durumu

Sözlü tacizciyi yargıtay affetmedi

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, bir anne ve kızına "100 lira peşin vereyim sizi şişireyim" diye laf atan sanığın sözlü eyleminin "cinsel taciz" olduğuna hükmetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2015 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sözlü tacizciyi yargıtay affetmedi

Kırklareli'nde motosikletiyle yolda seyreden sanık, kaldırımda yürüyen anne ve kızının yanında durarak laf attı. 

Sanığın, "100 lira peşin vereyim sizi şişireyim" dediği anne ve kızı şikayetçi olunca sanık hakkında dava açıldı. Ancak Babaeski Sulh Ceza Mahkemesi, sanığın beraatine karar verdi. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya, Yargıtay 14. Ceza Dairesinin gündemine geldi. Daire, yerel mahkemenin beraat kararını bozdu. 

Bozma kararında, anne ve kızı ile sanığın tanışmadığı, dolayısıyla aralarında olay öncesine dayanan bir husumet bulunmadığı vurgulandı.

Bu nedenle anne ve kızının samimi anlatımlarının dikkate alınması gerektiği ifade edilen kararda, laf atma eyleminin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 105. maddesindeki "cinsel taciz" suçunu oluşturduğu kaydedildi. Kararda ayrıca, suçun birden fazla kişiye karşı işlendiğine işaret edilerek, bu nedenle cezanın TCK'nın 43. maddesindeki "zincirleme suç" kapsamında değerlendirilmesi ve buna göre artırılması gerektiğine hükmedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.