Hava Durumu

Müjde! Doğalgaza indirim geliyor

BOTAŞ'ın doğalgaz indirimde Gazprom ile arasındaki anlaşmazlık tahkimde Türkiye lehine sonuçlanacak. Yapılacak indirimle faturalar düşecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Müjde! Doğalgaza indirim geliyor

Enerji sektöründe yüzde 72 oranında dışa bağımlılığı olan Türkiye, yaptığı anlaşmalar ve verdiği mücadeleyle faturaları düşürecek. Geçtiğimiz aylarda Rusya'nın gaz ihracatını gerçekleştiren şirketi olan Gazprom ile anlaşmaya vardığı yüzde 10.25'lik indirimin uygulanmaması sonrası tahkime giden BOTAŞ, istediğini elde edecek. 

GELİŞMELER MÜSPET

Tahkim sürecine ilişkin konuşan Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Rusya basınında yer alan 'tahkime gitmeden de çözebiliriz' açıklamalarını müspet buluyoruz, fakat bizim tarafımıza iletilmiş bir başvuru yok" dedi ve şöyle devam etti:

GARANTİ GÖRÜYORUZ

"Zaten kesin olan yüzde 10,25'likindirimimizvar. Biz onun üzerinde bir talep için mahkemeye gittik ve tahkimi kazanmayı garanti görüyoruz". Bakan Alaboyun, Rus gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya dağılmasını sağlayacak olan Türk Akımı Projesi içinse 1 Kasım'dan çıkan istikrar kararının sorunu çözeceği kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.