Hava Durumu

Bakan Topçu'dan Leyla Zana'ya sert sözler!

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, yemini geçersiz sayılan HDP'li Leyla Zana'ya, "Milletten rey aldığını iddia ederek Meclis'e geldiğini söyleyenler, ne yazık ki bölücü terör örgütünün silahlı kanadına milletin Meclis'inde mesaj vermeyi bir maharet sanıyorlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan Topçu'dan Leyla Zana'ya sert sözler!
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Türker Ur ile Arife Haskuka çiftinin nikah töreninde şahitlik yaptı. Onursal başkanı olduğu Yerli Düşünce Derneği'de düzenlenen tören öncesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Topçu, yemin metni dışına çıkarak "Türk milleti" yerine "Türkiye milleti" ifadesini kullanınca yemini geçersiz sayılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'ya tepki gösterdi. "HDP keşke Türkiye partisi olabilmeyi becerebilse, keşke bölücü terörle arasına bir duvar çekebilse ve bölücü terörle ilgili bir kere olsun bir kınamada bulunabilseler" diyen Topçu, "Ama ne yazık ki bizim siyasi hayatımızda söylediklerimizin her biri bunların yaptığı her hareketle adeta doğrulanıyor. Tabii ki bundan üzüntü duyuyorum, bundan memnuniyet duymuyorum. Onlar eğer Türkiye'nin partisi olabilseler hem kendileri kazanır hem Türkiye kazanır hem medeniyet coğrafyamız kazanır. Ne yazık ki yine geçmişte yaptığı alışkanlığı tekrar ettiler ve orada birliğimize, bütünlüğümüze, beraberliğimize, bin yıldır bir ve beraber olan insanların arasına tekraren sözlü de olsa bir fitne tohumu ekmeyi tercih ettiler. Umarım bu tercih ve ısrarlarından vazgeçerler, Türkiye'nin partisi, Türkiye'nin milletvekili olurlar" dedi.
"KANUN TANIMAYAN KİM VARSA GEREĞİ MUTLAKA YAPILIR"
Herkesin birey olarak göğsünü gere gere kimliğini ifade edebileceğini belirten Topçu, "Yani 'Ben Kürdüm, Türkmenim, Çerkezim, Arabım, Aleviyim, Sünniyim' diyebiliriz. Ama tarihte dedelerimizin Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar, Malazgirt ve Kudüs'te yaptığı gibi 'Evet, ben Kürdüm, Türkmenim, Aleviyim, Sünniyim, Arabım, Arnavudum, Boşnağım ama ben ay yıldızlı al bayrak altında yedi düvele rağmen bir ve beraber yaşamaya kararlı bir büyük Türk milletiyim' derler. İnşallah bunda kararlı olurlar, bu ısrarlarından, bölücülüğe hizmet eden hal ve davranışlarından vazgeçerler. Geçmedikleri takdirde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir, kurumları ve kuralları vardır. Bu kurumlar ve kurallar mutlaka hiç kimseye imtiyaz hakkı tanımaz. Terörle mücadelede kararlı olan devlet aynı zamanda bölücülüğün ve diğer örgütlerin bir tamamıyla mücadele etmeye kararlı. Bu çerçevede kanun tanımayan, anayasa tanımayan kim olursa olsun gereği mutlaka yapılır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti bunda kararlıdır" diye konuştu.
"ONLARA OY VERENLERİN BİLE BU DAVRANIŞLARINDAN MEMNUN OLMADIKLARINI BİLİYORUM"
Milletten rey aldığını iddia ederek Meclis'e geldiğini ve milletin iradesini temsil ettiğini söyleyenlerin bölücü terör örgütünün silahlı kanadına milletin Meclis'inde mesaj vermeyi bir maharet sandıklarını söyleyen Topçu, şöyle devam etti:
"Ama onlara oy verenlerin bile bu davranışlarından memnun olmadıklarını biliyorum. O bölgeyi gezen, dolaşan biri olarak bunu söylüyorum. Onlardan beklenen bölgeye hizmet götürmeleri, bölgedeki refahla ilgili eksik ve aksaklıkları milletin Meclis'inde dillendirmeleri veya bireysel özgürlükler konusunda eksik gördüğü meseleler varsa milletten alıp oraya taşımaları. Ama ne yazık ki onlar bölgede vatandaşımızı çoluk çocuk, yaşlı demeden öldüren, ticari hayatına sekte vuran, bölgedeki kardeşlerimize adeta o bölgeyi yaşanmaz hale getirenlerle aralarındaki bağı sürdürmeye devam ediyorlar ve milletin Meclis'ine de millete rağmen, kendilerine oy verenlere rağmen silahlı kanatlarına bağlılıklarını bildiriyorlar. Bu tutum ve davranışlarından vazgeçseler hem kendileri hem Türkiye kazanır."
"MİLLETVEKİLLİĞİ HAKLARINDAN İSTİFADE EDEMEZ"
Bakan Topçu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Meri kanunlarımız var, anayasanın amir hükmü var. Yemini tekrarlanmayan seçilmiş de olsa yeminle esastır milletvekilliği. Onun için milletvekilliği düşer, oturumlara vesaire katılamaz, milletvekilliği haklarından, şundan bundan da istifade edemez" dedi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.