Hava Durumu

Her gün ölümle burun buruna geliyorlar

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yolun karşı tarafında bulunan 3 okul nedeniyle yüzlerce öğrenci ölümle burun buruna yolculuk ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2015 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Her gün ölümle burun buruna geliyorlar

Viranşehir ilçesinde Atatürk Ortaokulu, Anadolu Kız Lisesi, Anadolu İmam Hatip Ortaokulları'nda okuyan yüzlerce öğrenci, E-90 olarak bilinen tarihi İpek Yolu'nun karşı tarafında bulunan okullarına gidebilmek için ölümle burun buruna yolculuk yapıyor. Yol üstünde üst geçit bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşayan öğrenciler, yaya geçidini kullansa da uluslararası ulaşımın yapıldığı yoldaki yoğun trafik ve durmayan araçlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Yol üzerinde Devlet Hastanesi'nin de bulunması nedeniyle araçların acilen seyir ettiğini söyleyen veliler, yola üst geçit yapılmasını istiyor. Benzer durum Bahçeli Evler Mahallesi'nde bulunan Tevfik Fikret Kurtcan İlkokulu için de yaşanıyor. Özal Mahallesi'nde oturan öğrenciler, mahallede okul olmadığından dolayı Ceylanpınar'a giden ana yolu geçmek zorunda kalıyor.

Defalarca konuyu gündeme taşımalarına rağmen bir netice elde edemediklerini belirten veliler, "Yıllardır alt veya üst geçit talebimiz yerine getirilmiyor. Defalarca basında yer almasına rağmen ve girişimlerde bulunmamıza rağmen surun çözülmedi. Bu soruna yetkililerden kalıcı çözüm istiyoruz" dediler.

Yolda MOBESE kameraları da bulunmadığını belirten veliler, "Bu yıl yeni yaya geçidi için ışık takıldı. Fakat MOBESE kameraları olmadığından sürücülerin çoğu kırmızı ışıkta geçiyor. Biz buradan hükümete ve yetkililere sesleniyoruz, bir an ünce bizim bu sıkıntımıza el atılsın" diye konuştular. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.