Hava Durumu

Bursa'da esrarengiz yangınlara açıklama geldi

Yangınlarda voltaj fazlalığı şüphesi elektrik mühendisleri tarafından yalanlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da esrarengiz yangınlara açıklama geldi

Yangınlarda voltaj fazlalığı şüphesi elektrik mühendisleri tarafından yalanlandı. Bir sıvı malzemenin de yangın olan yerde görülmesi sabotaj ihtimalini kuvvetlendiriyor. Son 5 yıl içerisinde bitirilmiş, yönetmeliğine uygun enerji odası ve bacası bulunan binaların ortak özelliği ise, çok kullanıcılı ve gece giriş kapılarının kontrolsüz olması dikkat çekiyor.

45 gün içerisinde değişik gecelerde ve değişik trafolardan beslenen Sakarya, Dumlupınar ve Kurtuluş Mahallerinde çıkan yangınlarda can kaybı yaşanmadı. Önceki gece Dumlupınar Mahallesindeki 2 farklı sokakta 4 binada da peş peşe yangınlar çıktı. 2 binanın sakinleri, aşırı dumandan zehirlenme tehlikesi atlattı. İtfaiye ekipleri üst katlardaki bazı vatandaşları merdivenle alarak kurtardı. Ancak binaların tamamında tesisatlar kullanılamaz hale geldi. Bir vatandaşın 45 gün önce meydana gelen yangın ile alakalı suç duyurusunda bulunması üzerine savcılık olayla incelemek üzere bir bilirkişi tayin etti. Yangınlarla alakalı itfaiye raporlarının bazılarında ise, yangın başlangıcında sebebi belirsiz ifadesi yer aldı.
Polis ekipleri bölgede daha hassas hale gelirken, savcılık soruşturması çerçevesinde çeşitli binaların güvenlik kameraları incelemeye alındı. Bölgedeki bina sakinlerinden giriş kapılarını kapatmaları konusunda ikazlar yapıldı. Maddi hasarın bir binada 20 bin lira ile 30 bin lira arasında olduğu öğrenildi. Sabotaj ihtimali ile alakalı bölgede istihbarat çalışmaları başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.