Hava Durumu

Artvin yok oluyor! Sel onlara zor anlar yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2015 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2015 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Artvin yok oluyor! Sel onlara zor anlar yaşattı

Borçka ilçe merkezinde dün akşam yaşanan ve 3 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümü, anne ve babasının yaralanması ile sonuçlanan olayın ardından bir üzücü haber yine Borçka ilçesinden geldi. ilçenin İbrikli köyünde Kamil Kara isimli bir kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Geceden bu yana ekili olan yağışlar nedeni ile taşan Çoruh Irmağı'nın suları Borçka şehir merkezinde ciddi hasara neden oldu. Hopa-Artvin karayolu Borçka'da yol kopması ve düşen heyelanlar nedeni ile bir çok yerinden araç ulaşımına kapandı. Borçka ve Murgul'da bir çok ev ve iş yeri sel sularının taşıdığı balçık altında kaldı. Her iki ilçede de hasar tespitinin yapılabilmesi için öncelikle aksayan ulaşımın sağlanmasına çalışıyor.
Borçka-Hopa karayolundaki derelerin taşması ve dağlardan gelen sular nedeniyle yolcu otobüslere saatlerce yolda kaldı.

Borçka ilçesinde Köroğlu mevkiinde heyelan sonucu yol ulaşıma kapatılırken, ilçe merkezinde Devuskel mahallesinde taşan dere nedeniyle mahalleyi su bastı. Karayolları, özel idare ve belediye ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülürken, Borçka-Hopa karayolunda heyelan sebebiyle ulaşım bir süre trafiğe kapatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.