Hava Durumu

Tahir Elçi başından vuruldu!

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, basın açıklaması yaptıktan sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Tahir Elçi başından vuruldu!

Önceki gün YDG-H üyeleri ile polis arasında çıkan çatışmada Dört Ayaklı Minare, kurşunların isabet etmesi sonucu tahrip oldu. Olayın ardından bugün Diyarbakır Barosu'nca Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında yapılan konuşmaların ardından Dört Ayaklı Minare'nin girişinden gruba silahlı saldırı düzenlendi.

ELÇİ BAŞINDAN VURULDU
Polislerin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, başından silahla vurularak, hayatını kaybederken, 1 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ara sokaklara kaçmasının ardından polis ekipleri, zırhlı araç desteği istedi. Görüntü almaya çalışan basın mensupları, çatışmanın ortasında kaldı.

SON SÖZLERİ ÇATIŞMASIZLIK OLDU
Öte yandan, Tahir Elçi'nin son sözleri çatışmasızlık oldu. Elçi, vurulmadan önce yaptığı basın açıklamasında, "Tarihi bölgede bir çok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekanında silah çatışma operasyon istemiyoruz savaşlar çatışmalar operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

TAHİR ELÇİ KİMDİR?
Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Cizre'de tamamlayan Tahir Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Tahir Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyor ve mesleğinde yoğunlaşıyordu.

Tahir Elçi, Türkiye'de gündemde kalan çok sayıda davayı yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde temsil ederek bölgede en çok tanınan avukatlar arasında yerini almıştır. Almanya'da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslararası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gören Tahir Elçi, 1998'ten beridir staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve birçok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer alan Elçi, evli ve iki çocuk babasıydı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.