Hava Durumu

Atatürk Havalimanı'nda kar savaşı!

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran yoğun kar yağışı hava trafiğini de olumsuz etkiliyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri uçuşların aksamaması için yoğun çaba harcıyor. Görevliler şiddetli tipi nedeniyle sık sık pisti temizliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2015 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2015 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Atatürk Havalimanı'nda kar savaşı!

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, hava trafiğini etkilemeye devam ediyor. Türk Hava Yolları, kar yağışı nedeniyle iç ve dış hatlarda iki günde 242, Anadolujet 10 ve Pegesus'ta 33 seferini seferini iptal etti. İptal seferler nedeniyle mağdur olan yolcular, havayolu şirketleri tarafından otellere yerleştiriliyor.

UÇAKLAR BUZLANMAYA KARŞI ALKOL İLE YIKANIYOR
Atatürk Havalimanı'nda buzlanmaya karşı apron ve pistlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri temizlik çalışması yapıyor. Yapılan çalışmalar, seferlerde de zaman zaman aksaklık yaşanmasına neden oluyor. Pistlerde sık sık kar temizliği yapan DHMİ ekipleri, pistlerde buzlanmayı önlemek için özel bir sıvı döküyor.
Pistlerin buzlanma dereceleri ölçülen ekipler, üç ayrı noktada alınan değerlere göre çalışmalarını yürütüyor. Yirmi dört saat aralıksız görev yapan DHMİ ekipleri Atatürk Havalimanında pistleri açık tutmaya çalışıyor.
Kalkış yapacak uçaklar ise buzlanmaya karşı "Anti-Icing" adı verilen yöntemle alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. Yıkanma sayesinde uçakların aero dinamik yapısı buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı korunuyor. Anti Icing uygulamasında oluşan bekleme süresi, gecikmelerin yaşanmasına da neden oluyor.
Danışmalardan yapılan anonslarla yolcular bilgilendirilerek hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gecikmeli yapıldığı, pist kısıtlaması nedeniyle uçak içinde beklemeler yaşandığı ifade ediliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.