Hava Durumu

Esra Ceyhan: 'Evlatlarımızla imtihan ediliyoruz'

Küçükçekmece'de 'Aile İçi Çocuk Eğitimi' başlıklı söyleşiye katılan ünlü televizyoncu Esra Ceyhan, "Bizler çocukların rol modelleriyiz. Yaptığınız her yanlış davranışı çocuklarınızda da göreceksiniz. Bizler evlatla taçlanıp gururlanırken, aynı zamanda evlatla imtihan ediliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Esra Ceyhan: 'Evlatlarımızla imtihan ediliyoruz'

Ünlü televizyon sunucusu Esra Ceyhan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 'Aile İçi Çocuk Eğitimi' başlıklı söyleşiye katılan Ceyhan, Küçükçekmeceli ebeveynlere çocuk yetiştirme konusunda önemli bilgiler verdi.
Türk toplumunda kadından çok fazla şey beklendiğine değinen Ceyhan, "İki sene önceki fotoğrafı kullanıp acayip kilo almış yazmışlar. Toplumun kadından beklentisi çok fazla. 10 parmağında 10 marifet olacak ama 10 gram fazlan olmayacak. İlk başta kadın olarak kendimize bakacağız. Kendimize faydamız yoksa kimseye faydamız olamaz. Bu nedenle anne olarak kendimizle barışık olmak zorundayız. Anneler kendine ben ne hissediyorum diye sormalı" dedi.

"EVLATLA TAÇLANIYOR VE İMTİHAN EDİLİYORUZ"
Ebeveynlere çocuklara kötü davranmanın zararlarından da bahseden Ceyhan, "Çocuğa kötü davrandığımıza çocuğun davranışları da olumsuz yönde değişiyor. Bizler çocukların rol modelleriyiz. Yaptığınız her yanlış davranışı çocuklarınızda da göreceksiniz. Yanlış bir şey duysanız bile çocuğunuzu itmeyeceksiniz, şiddet göstermeyeceksiniz. Bizler evlatla taçlanıp gururlanırken, aynı zamanda evlatla imtihan ediliyoruz" diye konuştu.

"ÇOCUKLA İLETİŞİMDE NETLİK ÇOK ÖNEMLİ"
Çocuklarla iletişimde hal dilinin önemine de değinen Esra Ceyhan, "Yaptığınız ve söylediğinizin birbirine uyması gerekiyor. Siz dedikodu yapma deyip kendiniz dedikodu yaparsanız olmaz. Çocuğun inanç dünyasını da geliştirmek gerek. Bir çocuğun ahlaklı olması, yalan söylememesi benim için en önemli şey. Şeffaflık, dürüstlük yani iletişimde netliği yakalarsanız çocuğunuzla hiçbir sorun yaşamazsınız" dedi.

"KIZIM BİR TANE DİZİ BİLE İZLEMİYOR, CEP TELEFONU YOK"
Günümüzde dizilerin çocuklarla birlikte izlendiğinden de yakınan Esra Ceyhan, "Amcasının eşiyle aşk yaşayan adamı, entrikalar çeviren kadınları her akşam bu dizileri çocuklarıyla birlikte izleyen aileler var. Ayşe daha bir tane dizi seyretmiş değil. Ben çocuğuma bunları seyrettiremem. Benim çocuğumun elinde ilkokul bitene kadar cep telefonu olmayacak. Çocuğunuza asla sınırsız bir dünya tanımayın yoksa çocuk o sınırsız dünya içerisinde kaybolur" dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDEKİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ
Günümüzde çocukları korumanın zorluğunda değinen Esra Ceyhan, bu konuda aileleri uyararak, "Sevgisizlik ve güvensizlik insana her şeyi yaptırır. Kocaya da böyle kaçılır. Şefkatli ve yumuşak davranmalısınız" diye konuştu. Esra Ceyhan söyleşiden sonra ise Küçükçekmece Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'ndeki çocukları ziyaret ederek onlara çikolata dağıttı. Söyleşi sonunda ise Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Esra Ceyhan'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

ENGELSİZ İLÇE KÜÇÜKÇEKMECE
Küçükçekmece Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ilçe sınırları içerisinde ikamet eden, bedensel ve zihinsel engellilere ve ailelerine yönelik, tedavi, eğitim-öğretim, psikolojik destek, okul destek, fizik tedavi, havuzda su terapisi, aile terapisi, çift terapisi çalışmaları uygulanarak çeşitli zeka testleri gerçekleştiriliyor. Küçükçekmece Belediyesi Engelliler Merkezi'nde ise Küçükçekmeceli engelli vatandaşlara ve ailelerine, ulaşım (araçla taşıma, medikal araç temini ile tamiri), danışmanlık hizmeti verilerek, kuaför, ev temizliği gibi her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.