Hava Durumu

Erkan Aydın ilaç sıkıntısını gündeme taşıdı

Eczacı Milletvekili Erkan Aydın, artan grip vakaları sebebiyle eczanelerde bulunamayan grip ilacı sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erkan Aydın ilaç sıkıntısını gündeme taşıdı

Grip vakalarındaki artış sebebiyle depo ve eczanelerdeki grip ilaçları tükendi. Konuyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Erkan Aydın, antiviral olarak adlandırılan ilaçların piyasada bulunmadığını ve hastaların grip tedavisinde kullanılan "oseltamivir fosfat" ekten maddeli ilaçlara eczanelerden ulaşamadığını kaydetti.

Eczacı vekil Aydın, "Salgın sebebiyle depolardaki ilaçlar da tükenmek üzeridir. Şu anda bulunmayan ilaçlarla ilgili asıl meselenin fiyatlandırma olduğu bilinmektedir. Bakanlığınız Euro kurunu 1.95 TL'ye sabitlemiş ama Euro 3 TL civarına çıkmıştır. Yüzde 50'lik fark eczacıyı ve hastayı vurmaktadır" dedi.

Aydın, verdiği önergede Bakan Müezzinoğlu'na şu soruları yöneltti:
"Grip ilaçlarının temini için yaşanan sıkıntının aşılması için bir çalışma yapılmakta mıdır? Antiviral ilaçların üretimi ya da satın alımı için bir girişimde bulundunuz mu? İlaç sıkıntısını neden hem eczacıyı hem de hastayı etkileyen fiyatlandırma için yeni bir kur belirlemeyi planlıyor musunuz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.