Hava Durumu

Hamsi yüz güldürdü denetimler arttı

Karadeniz'de hamsi bolluğunun yaşanmasıyla birlikte Marmara bölgesi tekneleri de Amasra'ya demir attı. Hamsi bolluğunun yaşanması üzerine ekipler denetimlerini arttırdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hamsi yüz güldürdü denetimler arttı

Amasra açıklarında avlanan tekne sayısının artmasının ardından Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Tarım İlçe Müdürlüğü Ekipleri ile İlçe Jandarma Komutanlığı hem denizde hem de karada denetimlerini arttırdı.

Devam eden yoğun avcılık faaliyetlerinin yasalar çerçevesinde devamlılığının sağlanması ve kontrolü maksadı ile Sahil Güvenlik Amasra gurup komutanlığına bağlı TCSG-64 Komutanlığı ekipleri ile Amasra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Tarlaağzı balıkçı Barınağı'nda ortaklaşa denetim gerçekleştirdi. Ayrıca İlçe jandarmaya bağlı ekipler tarafından da yol denetimleri yapıldı.

Tarlaağzı Balıkçı barınağına yakaladıkları balıkları boşaltmak için gelen tekneler de yapılan denetimlerde yakalanan balıkların boyları ölçülerek yasal sınırın altında balık tutulup tutulmadığı kontrol edilirken teknelerin evrakları ve çalışan personelle ilgili denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde usule aykırı bir faaliyet tespit edilmedi. Gece boyu devam eden denetimler esnasında İlçe jandarma ekipleri ise Amasra Limanı ve Tarlaağzı balıkçı barınağından Kapalı kasa kamyonlar ile sevkiyatı yapılan araçların kontrolleri yapılırken karayolunu kullanan diğer sürücülere ise Balık kamyonlarından karayoluna dökülen su ile kayganlaşan yolda olası trafik kazalarının önüne geçmek için uyarı yapıldı.

HAMSİ NİSAN AYINA KADAR AVLANABİLECEK

Türkiye'nin deniz balığı avcılığı üretiminin yarısından fazlasını oluşturan hamsiye doğal dengeyi korumak ve avlanma sezonunu uzatmak için gündüz avlanma yasağı getirildi. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı plansız avlanma nedeniyle kara denizde balığın azalmasını önlemek ve avlanma sezonunu uzatmak için getirilen yasağa göre ava gidiş ve dönüş hariç gırgır ağları ile hamsi avcılığı akşam 16:00 ile Sabah 8:00 Saatleri arasında yapılabiliyor.

Başlatılan bu uygulama sayesinde Hamsinin Türk denizlerinde kalma süresi uzatılarak denizdeki diğer balıkların beslenmesi de kolaylaştırılmış olacak.

VATANDAŞTAN İHBARDA BULUNUYOR

Yetkililerin verdiği bilgiye göre Amasra açıklarında avlanan tekneleri gören vatandaşlar Sahil Güvenlik ve Tarım Müdürlüğünü arayarak gördüğü Gırgır gemilerini trol gemisi olarak algıladığı için yasal olmayan avcılık yapıldığı ihbarında bulunuyor. Ancak Gırgır gemilerinin avlanmasında karaya yakınlıkları değil, 24 metreden derinde avlanmaları zorunluluğu bulunuyor. Kıyıdan 300 metre açıkta deniz derinliği 24 metrenin üzerinde ise Gırgır tekneleri buralarda avlanabiliyor. Vatandaşlar ise konudan habersiz ihbarda bulunuyor. Ancak yapılan tüm ihbarlar değerlendiriliyor.

İKİ GÜNDE BİN ÜÇ YÜZ TON HAMSİ YAKALANDI

Sinop açıklarından başlayan ve Amasra açıklarında devam eden Hamsi bereketi balıkçıların teknelerini doldururken sadece Amasra limanı ve Tarlaağzı balıkçı barınağından yüklemesi yapılan bin 300 ton hamsi olduğu öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.