Hava Durumu

Bursa İnegöl'de sanıklar yan yana hakim karşısında

İnegöl'de araç içerisinde 26 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa İnegöl'de sanıklar yan yana hakim karşısında
İnegöl Narkotim ekipleri, 25 Aralık 2014 tarihinde İnegöl sınırlarına giren aracı durdurarak arama yapmış, aramalarda aracın çeşitli yerlerinde 26 kilo kullanıma hazır esrar maddesi ele geçirilmişti. Olayla ilgili tutuklanan Zeynel Ö. ve Atakan D.'nin yargılanmalarına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Hakim karşısına çıkan sanıklar, bir önceki savunmalarını tekrarladılar.
 
Sanık Zeynel Ö. ekonomik sıkıntı nedeniyle tanıştığı bir kişiden Diyarbakır'dan uyuşturucu madde alıp getirmesi teklifini kabul ettiğini, şoförlüğünün iyi olduğunu bildiği arkadaşı sanık Atakan D.'ye teklifte bulunduğunu ve arkadaşının tekliği kabul ettiğini söyledi. Zeynel Ö., "Benim adıma kiralamış olduğumuz araçla yola çıktık. Urfa'ya gittik. O şahısla görüştüm. Beş paket jelatinlere sarılı vaziyette esrar maddesi getirdi. Aracın bagajına koydu. Bunun karşılığında para verdim. Eskişehir'de bir gece konakladıktan sonra İnegöl'e geldik. İnegöl'de hakkımızda ihbar olmuş. Arabanın bagajında yapılan aramada suç konusu esrar maddeleri ele geçirildi" dedi.
"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"
Cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında dışarı çıktığını söyleyen Sanık Atakan D. ise, Zeynel Ö.'nün Diyarbakır'da bir arkadaşı ziyaret edeceğini birlikte gitmelerini söylediğini ve kendisine verdiği 5 Bin TL borç ile denetimli serbestlikten kurtulduğunu söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Atakan D., "Diyarbakır Kocaköy ilçesine gittik. İlçeye gelmeden bir konaklama yerinde sanık Zeynel beni bırakarak tek başına araba ile gitti. Sonra tekrar döndü. O gece arabada yattık. Geri dönmek üzere yola çıktık. İnegöl'de polisbizi durdurdu. Yapılan aramada aracın bagajında suç konusu maddeler ele geçirildi. Benim bu maddelerden haberim yoktur. Herhangi bir ilgimde yoktur. Karakola gelince uyuşturucu madde olduğunu öğrendim. İsnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Mahkeme, Diyarbakır'daki mahkemeden istenen dosyanın henüz ellerine ulaşmamış olması nedeniyle duruşmayı 14 Ocak 2015 tarihine ertelendi, sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.