Hava Durumu

Mali'de katliamın ardından 3 gün yas

Mali'de dün yaşanan ve 27 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan otel saldırısının ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ve 10 günlük olağanüstü hal ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2015 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mali'de katliamın ardından 3 gün yas

Mali'nin başkenti Bamako'da çoğunlukla yabancı turistlerin kaldığı otele düzenlenen baskının sırasında bölgesel bir zirveye katılmak üzere Çad'da bulunan Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita, ziyaretini keserek ülkesine döndü. Bakanlar Kurulu, Keita başkanlığında acil olarak toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Mali Cumhurbaşkanı Keita'nın ülkede 10 günlük olağanüstü hal ve 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Keita, 2 militanın da öldürüldüğünü sözlerine ekledi.
Öte yandan, ABD'deki Ulusal Güvenlik Konseyi, yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir BM yetkilisi 12 kişiye ait cansız bedenin bodrum katında, 15 kişiye ait cansız nedenin ise ikinci katta bulunduğunu bildirdi.
Dün sabah başkent Bamako'da bulunan bir otele silahlı saldırganlar tarafından baskın düzenlenmişti. Saldırganlar 30 otel çalışanı ile birlikte 170 kişiyi rehin almıştı. Rehin alınanlar arasında 7 THY çalışanı da bulunduğu saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun üstlenmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.