Hava Durumu

Zindana dönen hayatında artık güneşler açıyor

Aşırı kilosu nedeniyle hayatı zindana dönen Polat Ökmen, tüp mide ameliyatıyla kilolarından kurtuldu. Hayatındaki değişiklik sayesinde 153'ten 90 kiloya düşerek L (large) beden giymeye başlayan Ökmen, "Artık istediğimi giyebiliyorum, çok mutluyum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2015 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Zindana dönen hayatında artık güneşler açıyor

Aşırı kiloları yüzünden 18 yaşında hayata küsen İstanbullu Polat Ökmen'in hayatı, geçirdiği tüp mide ameliyatından sonra değişti. Çocukluk yaşlarından beri yemek yemeyi çok seven ve gün geçtikçe kiloları artan Ökmen, 17 yaşında 153 kiloya ulaştı. Şeker ve karaciğer yağlanması gibi sağlık problemleri yaşamaya başlayan genç, ameliyat olmaya karar verdi. O günleri "Kilolarım, hem sağlığımı hem de sosyal hayatımı etkilemeye başlamıştı. Günlük aktivitelerim de zorlanıyordum. Hayata çok umutsuz bakıyordum" diyen Öktem, hayatında yeni bir sayfa açtı.

"KABİNLERE KÜSMÜŞTÜM"
Hem sağlığını hem sosyal hayatını olumsuz etkileyen kilolardan İzmir Özel Gazi Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar tarafından gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı sayesinde kurtulan Ökmen, 1 senede 63 kilo vererek, 153'ten 90 kiloya inmeyi başardı. Eskiden yaşadığı sorunları artık gülerek hatırladığını söyleyen Öktem, şöyle konuştu:
"Halı sahada maç yaparken 10 dakika oynayıp bırakıyordum. Şimdi ise arka arkaya iki maç yapıyorum, enerjim bitmiyor. Daha fazla oynamak istiyorum. En güzeli ne giyeceğime ben karar veriyorum. Eskiden bedenim 7XL idi. Şimdi L beden giyiyorum. Eskiden ne bulursam onu giymek zorundaydım, seçme şansım yoktu. Kabinlere küsmüştüm. Kıyafet denemek benim için zulümdü. Giy, olmadı çıkar, tekrar dene. Sanki kıyafetler beni beğenmiyordu. Şimdi ben onları seçiyorum."

"ÜÇ TABAK YEMEK + BİR EKMEK YERDİM"
Ameliyat olmak isteyen ancak bu konuda kararsız kalanlara tavsiyelerde bulunan Ökmen, şunları söyledi: "Eğer doktorlarının dediklerine harfiyen uyacaklarsa bu ameliyata gözü kapalı girsinler. Doktorun kurallarına yüzde 99 değil, yüzde 100 uymak zorundalar. Ben eskiden 3 tabak yemeğin yanında 1 ekmek yerdim. Şimdi 1 tabağı bitiremiyorum."

Yaptığı araştırmalar sonucu İzmir Özel Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Kaçar'a ameliyat olmaya karar verdiğini ifade eden Ökmen, "Hem hocam hem de Birim Koordinatörü Fatma Aykanat bana arkadaş gibi yaklaştı. Bu süreç boyunca bana destek oldular, olmaya devam ediyorlar. Onların desteği başarımın en büyük sebebidir" diye konuştu.

HASTALARIMIZI SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ
Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Serdar Kaçare, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sadece İzmir değil, şehir dışından ve yurt dışından hastalarımız var. Şehir dışından gelen hastalarımızın İzmir'de kaldıkları süre boyunca hastane dışındaki sürecin organizasyonunu da yapıyoruz. Planlanan ameliyat tarihini erteleyecek bir engelle karşılaşmayacağımızı garantilemek için, dışarıdan gelecek hastalarımızdan bazı tahliller istiyoruz. Buraya geldiklerinde ameliyat öncesi bütün tetkikleri yapıp ameliyata alıyoruz. Taburcu olan hastalarımızın hemen İzmir'den ayrılmasını istemiyoruz. Birinci hafta kontrollerini yaptıktan sonra yolcu ediyoruz. Diğer kontrollerinde yapılması gerekenleri söylüyoruz. Bu kontrolleri yaşadıkları yerde yaptırıp, sonuçlarını bize gönderiyorlar. Süreç boyunca irtibat halinde oluyoruz. Hastalarımızın illa İzmir'de olması gerekmiyor. Kars'tan Edirne'ye kadar, Kanada'dan Avustralya'ya kadar bir çok ilden hastamız var." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.