Hava Durumu

Bursa'da bonzaiye bir kurban daha

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bonzai kullanan 31 yaşındaki Ünal Üstünel, hastanede verdiği 5 günlük yaşam savaşının ardından vefat etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2015 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da bonzaiye bir kurban daha

Yeterli tedbir alınmayan uyuşturucu insanların hayatını karartmayı sürdürüyor. Madde bağımlılığı sebebiyle hayatını kaybedenlere her gün yenileri ekleniyor. Bursa'nın Gürsu ilçesinde bonzai kullanan 31 yaşındaki Ünal Üstünel, hastanede verdiği 5 günlük yaşam savaşının ardından vefat etti. Dün öğle namazını müteakip kılının cenaze namazının ardından toprağa verilen talihsiz gencin babası Mehmet Üstünel, oğlunu uyuşturucu batağından kurtarmak için 15 yıl mücadele verdiğini söyledi.

Gürsu'daki Kurtuluş Camisi'nin tuvaletinde 7 Ekim akşamı aldığı bonzai sonrasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Üstünel tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Talihsiz gencin babası Mehmet Üstünel, tek oğlunu bonzaiden kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Gece 21.30'da camide düşmüş, bizim sonradan haberimiz oldu. Hastaneye götürüyorlar. Daha öncede kullanıyordu. Ben 15 sene oğlumu tedavi ettirmek için çalıştım ama başarılı olamadım." dedi.

Gürsu'da oğlu gibi çok sayıda uyuşturucu kullanıcısı olduğunun altını çizen baba Üstünel, "Binlerce var. Peynir ekmek gibi satılıyor. Gürsu'nun her yerinde satılıyor. Arayan buluyor. Başkaları bunun gibi olmasın, gereken önlemi polis mi alacak, kim alçaksa alsın, biz bunu bekliyoruz. Yalnızca bir oğlum bir kızım vardı. Ne gerekiyorsa önlem alsınlar, başka canlar yanmasın." şeklinde çağrıda bulundu.

Oğlunu uyuşturucu tedavisi için İstanbul Bakırköy'e götürdüğünü anlatan Mehmet Üstünel, şöyle konuştu: "Ama orada durmadı kaçtı. En son devlet AMATEM'a gönderdi, oraya gidiyorduk ayda bir ama orada da bir sonuç çıkmadı. Bizim canımız yandı başkaları yanmasın, gereken önlem neyse alınsın onu istiyoruz. He türlü polisin müdahale etmesi lazım, araştırması lazım, emniyetin takip etmesi lazım. Onu bekliyoruz."

BAŞKA ANNELER KARDEŞLER YANMASIN

Bonzaiden hayatını kaybeden Ünal Üstünel'in kız kardeşi Esra Çetin ise, "Tek söyleyeceğim bir şey var; kardeşim bu evden çıktı, 5 dakika içinde bu kahvenin, caminin önüne indi, kimler verdi onun eline, kimden aldı onu bulun. Başka anneler, kardeşler yanmasın. Devlet bunun önlemini alsın, başka anneler üzülmesin. Bu bizim artık şikayetimiz mi olsun, ama bu şekilde bir önlem alınsın." dedi.
Abla Esra Çetin herkesin çocuklarına sahip çıkmasını isterken, şöyle konuştu: "Herkes çocuklarına sahip çıksın bunu söylüyorum. Nereden bulduklarına dair bilgimiz yok. Bunu bulacak insanlar ise emniyet amirleri, onlar görsün, kardeşim eve gelip annemden 20 lira para almış ve evden çıkıp sadece on dakika sonra haberi geliyor. Şu caminin önüne çıkıyor, kahvede insanlarla oturuyor ve o ara insanlarla oturuyor o ara kimden ne alıyor bilmiyoruz. On dakika içinde onu kim verdi, bir şekilde bulunması lazım onun. Bu kardeşimin sonu oldu başkasının olmasın."
Annesi Hatice Üstünel ise çok üzgün olduğunu belirterek hiçbir şey konuşamayacağını belirtmekle yetindi.

UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 13'LERE DÜŞMÜŞ
 

CHP Gürsu ilçe başkanı Cavit Kaya da, ilçede uyuşturucu kullanma yaşının 13'lere düştüğüne dikkat çekti. İlçede kaçak yapılaşma ile eğitim ve gelir düzeyi düşüklüğü sorunları bulunduğunu dile getiren Kaya, "Niye Bursa'nın batısı Nilüferde uyuşturucu kullanım yaşı 13'lerde değil de Gürsu'da 13'lere düşmüş bunun da derinlemesine araştırılması lazım." şeklinde konuştu.
Mahalle Muhtarı Mustafa Subaşı da gençlerin uyuşturucu kullandıklarını belirterek, "Bunların önüne geçmesi için emniyetin sıkı takip etmesi lazım. Arkadaşımızın canı yandı, başka gençlerin de canı yanmasın. Buralarda sağdan soldan temin ediyorlar. Özellikle kenar semtlerde satışı oluyor bunların çok sıkı takip ederse emniyet bunun önüne geçebilir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.