Hava Durumu

İyi insanlar var bir yerlerde...

Mersin'in Erdemli ilçesinde duyarlı bir vatandaş tarafından sahilde bulunan yaralı martı tedavi altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İyi insanlar var bir yerlerde...

Erdemli ilçesi Kocahasanlı sahilinde dolaşan Mehmet Uslu adlı vatandaşın karşısına sokak hayvanlarına yem olmak üzere yaralı bir martı çıktı. Durumu fark ederek engel olan Uslu, yaralı martıyı alarak tedavisinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefliği'ne götürdü.
Yaralı martının sağlığına bir an önce kavuşması dileğinde bulunan Uslu, "Sahilde bulmuş olduğumuz yaralı martıyı doğa koruma ekiplerine teslim ediyoruz. Umarım eski sağlığına kavuşarak tekrar uçmaya devam eder" dedi.
Yaralı martıyı teslim alan görevliler ise duyarlı vatandaşa teşekkür ederek, "Bu tür yaralı hayvanları doğaya duyarlı olan arkadaşlarımız getirerek şefliğimize teslim ediyor. Buradaki görevli veteriner hekimimiz tarafından bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra doğal hayata tekrar kazandırıyoruz" diye konuştu.
Gürültücülüğü ve çığırtkanlığı ile bilinen martının kendisine gösterilen ilgiden hayli memnun olduğu gözlendi. Yaralı martının tedavisinin ardından sahile dönüp yeniden kanat çırpması umuluyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.