Hava Durumu

Silvan'da yaralanan o polis memuru herkesin kanını dondurdu

İstanbul'da 20 yıl evvel ekip otosuna düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polis memuru, geçen hafta Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ikinci kez gazi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2015 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Silvan'da yaralanan o polis memuru herkesin kanını dondurdu

Terör örgütü mensuplarınca açılan hendekleri kapatırken patlatılan bombadan kurtulan gazi, ardından atılan roketin kullandığı iş makinesine isabet etmesi neticesinde yaralandı. İkinci kez gazi olan İnegöllü polis memuru, tedavisinin ardından ailesine kavuştu.

1995 yılında İstanbul'da gazi olduktan sonra emekliye ayrılan, ancak birkaç yıl sonra yeniden görevine dönen polis memuru Yavuz Demirkol, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde görev yapıyordu. Geçtiğimiz hafta Silvan ilçesinde terör mensupları tarafından açılan hendekleri paletli kepçeyle kapatan Yavuz Demirkol'un çalışma yaptığı bölgede, daha önceden yerleştirilen bomba patlatıldı. Bombalı saldırıdan kurtulan polis memuru Demirkol, olay yerinden ayrılırken, aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketin paletli kepçeye isabet etmesi üzerine yaralanan Demirkol, tedavi olduktan sonra İnegöl'e döndü. Tedavisine burada devam edilen İnegöllü gazi, ikinci kez gazi olduğunu ifade etti.
1995 yılında İstanbul'da polis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda yaralanarak gazi olan Yavuz Demirkol, Silvan'daki olayı anlattı. İki çocuk babası Demirkol, "Diyarbakır'da olaylar patlak vermeye başladığında bana davette bulundular. Bende kepçe operatörlüğü var, orada operatörlük yapacaktım. Silvan'a giderek, teröristlerin açtığı çukurları kapatmaya başladık. Polis evinin hemen yan caddesinde çalışmalar yaparken, teröristlerin yola döşediği mayın patlatıldı. Mayın patlayınca kepçeyi kurtarmak istedim. O sırada da roket attılar. Roket kepçenin altında patladı. Şarapnel parçaları isabet etti. Binin üzerinde şarapnel parçası isabet etti. Ben o sırada kendimi kurtarmak için oradan uzaklaştım. O sırada kepçeye iki tane daha roket attılar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.