Hava Durumu

Kamuda personel rejimi

AK Parti Giresun Milletvekili ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kamuda verimliliğin ve etkinliğin artırılması için personel rejimi düşünüldüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2015 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2015 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kamuda personel rejimi

Kaydını yaptırmak üzere geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularına cevap veren AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerindeki vaatlerinin gerçekleştirilmesinin ilk iş olarak yapılacağını söyledi. Canikli, kamuda verimliliğin ve etkinliğin artırılması için hem mali durumların iyileştirilmesi, aynı zamanda sorumluluk söz konusu olduğunda ona yönelik olarak etkili tedbirlerin alınmasına imkan sağlayacak şekilde bir personel rejiminin düşünüldüğünü söyledi. Başta ekonomik olmak üzere reform çalışmalarının da tamamlanması gerektiğini belirten Canikli, Türkiye'nin orta gelir tuzağından çıkabilmesi için daha üst moda geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Nurettin Canikli, "Özellikle katma değeri yüksek, teknoloji içeren ürünlerin üretilmesine yönelik reformların yapılması gerekiyor. Bir de özgürlük ortamının genişletilmesi, özellikle çözüm sürecinin tamamlanmasından sonra onun yerine ikame edilen kardeşlik projesinin bir parçası olarak demokratik standartların yükseltimse için çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu bağlamda yasal düzenlemeler yapılacak. Mutlaka sivil anayasa yapılması gerekiyor ve bu konuda gerekli hamleler yapılacak" dedi.

Silvan'da yapılan operasyonlara yönelik açıklamada bulunan Canikli, "Vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesi noktasında bir sorun yok, orada terör örgütü var. Orada terör örgütü ve birlikte hareket eden uzantılarının, insanların normal yaşantılarını idame ettirmelerini önleyecek şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik haklarını kullanmasını ortadan kaldıracak şekilde bir takım faaliyetler içinde olduklarını biliyoruz. Bunun bertaraf edilmesi gerekiyor. Her sistem kendisini ortadan kaldırmaya dönük çalışmaları ortadan kaldırma hakkına sahiptir, Türkiye Cumhuriyeti devleti bunu kullanıyor. Silvan'da da bu geçerlidir. Egemenlik haklarının orada tesis edilmesi gerekiyor, tesis edilene kadar da bu çalışmalar sürecek. Zor bir mücadele" diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik kara harekatının söz konusu olmadığını belirten Canikli, Türkiye'nin kırmızı çizgileri olduğunu kaydetti. Canikli, "Suriye'nin kuzeyinde etnik temel üzerine, özellikle PKK terör örgütünün destekleyeceği bir siyasi yapılanmasının engellenmesi devletimizin kırmızı çizgisidir. Bu kırmızı çizgiyi ihlal edecek gelişme olduğu taktirde bunu bertaraf etmek için her türlü adımın atılacağı ifade edildi. Sadece söylediğimiz hadise bununla ilgilidir" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin 657 sayılı Kanun'da bir değişik yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya cevap veren Canikli, "Kamuda verimliliğin ve etkinliğin artırılması için hem mali durumların iyileştirilmesi, aynı zamanda sorumluluk söz konusu olduğunda ona yönelik olarak etkili tedbirlerin alınmasına imkan sağlayacak şekilde bir personel rejimi düşünülüyor. Hem mali ve özlük hakları iyileştirilecek, ama şartlara uygun çalışmama söz konusu olduğunda kamu rahatlıkla onlarla yolunu ayırabilecek bir mekanizmanın olması gerekiyor. Sadece 657 sayılı Kanun'da yapılacak düzenleme ile sonuçlandırılabilecek bir reform değildir, anayasanın da değişmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.